مقالات

نامه پایان فعالیت و درخواست بستن پرونده مالیاتی

زمانی که شرکت ها و یا موسسات با رکود اقتصادی مواجه می شوند، نسبت به تهیه و تنظیم نامه پایان فعالیت و درخواست بستن پرونده مالیاتی خود اقدام می کنند.

شرکت ها در زمان تاسیس خود همواره در تلاش جهت رشد و پیشرفت هستند، با این حال ممکن است در طول مدت زمان فعالیت خود شرایط متفاوتی را تجربه کنند و در برخی مواقع متحمل زیان های مالی شوند و فعالیت آن ها متوقف شود.

دلایل مختلفی برای متوقف کردن و جمع کردن یک کسب و کار می تواند وجود داشته باشد که از آن جمله می توان به تعطیلی یک واحد شغلی و کسب و کار و فعالیت اقتصادی، تغییر محل فعالیت و کسب و کار و یا نقل مکان، درج اشتباه کد پستی و … اشاره کرد.

در چنین شرایطی زمانی که شرکت ها با عدم فعالیت مواجه هستند، باید نامه پایان فعالیت خود را به سازمان مالیاتی ارائه کنند. اما سوالی که مطرح است این است که شرکتی که فعالیت مالی نداشته باشد، آیا با ارائه این نامه می تواند از پرداخت مالیات معاف شود و یا تکالیف مالیاتی خود را انجام ندهد؟ پاسخ این سوال در ادامه مطلب شرح داده شده است.

همچنین در این مرحله مهم نیست که پایان فعالیت شرکت به چه دلیل رخ داده است، بلکه باید هنگام بروز این مساله، تکالیف قانونی مربوطه به درست ترین شکل ممکن در راستای اعلام پایان فعالیت و بستن پرونده مالیاتی انجام شود.

در این جا قصد داریم شما را با مراحل کلی عدم فعالیت شرکت ها آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

بستن پرونده مالیاتی به چه صورت است؟

ثبت نام پرونده های مالیاتی فعال مودیان و بستن پرونده های مالیاتی  به هر دلیلی که انجام شود، از طریق سامانه my.tax.gov.ir صورت می‌گیرد.

برای این کار مودیان موظف هستند پس از ثبت نام در این سامانه با استفاده از نام کاربری و رمز عبور اختصاصی خود، به درگاه ملی خدمات مالیاتی مراجعه نمایند و پرونده‌های مالیاتی ثبت نام شده خود را مشاهده نموده و نسبت به تعیین تکلیف آن ها، چه جهت انجام تکالیف مالیاتی و چه جهت بستن پرونده مالیاتی، اقدام نمایند.

این سامانه به عنوان سامانه عملیات الکترونیک سازمان مالیاتی، مرجع انجام بسیاری از تکالیف قانونی مودیان از جمله ارسال اظهارنامه عملکرد و اظهارنامه ارزش افزوده و بسیاری از تکالیف مالیاتی مودیان مالیاتی است.

توجه کنید در صورتی که هنوز در این سامانه ثبت نام مالیاتی خود را انجام نداده اید، لازم است ابتدا نسبت به انجام آن اقدام نمایید و سپس پرونده مالیاتی مربوطه را ببندید.

جهت آشنایی با مراحل ثبت نام در سامانه مالیاتی می توانید آموزش کامل مربوط به آن را در سامانه ثبت نام مالیاتی مشاهده کنید.

بعد از ورود به سامانه نام برده شده، برای بستن پرونده مالیاتی خود، لازم است گزینه “میز خدمت عملیات الکترونیکی مالیاتی” را انتخاب کنید، سپس وارد صفحه ای می شوید که در آن انجام بسیاری از تکالیف مالیاتی، پیش بینی شده است.

شما می توانید با انتخاب گزینه ” فهرست پرونده های مالیاتی ” و بعد از آن گزینه ” پرونده های عملکرد و ارزش افزوده “، فهرستی از پرونده های الکترونیکی مربوط به شناسه ملی یا کد ملی که قبلا در این سامانه وارد کردید را مشاهده کنید. اگر در این قسمت پرونده یا ثبت نامی را مشاهده کردید که اضافه است یا به هر دلیل باید حذف شود، گزینه “حذف ثبت نام اشتباه” را بزنید که با وارد کردن برخی اطلاعات، حذف خواهد شد.

فعال سازی مجدد پرونده مالیاتی

جهت فعال سازی مجدد پرونده مالیاتی که قبلا درخواست بستن آن داده شده است،  همانند مراحل بالا از طریق سامانه my.tax.gov.ir و وارد کردن نام کاربری و رمز عبور و وارد کردن کلمه امنیتی امکان پذیر است.

مودی می تواند با ورود به گزینه “فهرست پرونده های مالیاتی و پرونده‌ های عملکرد و ارزش افزوده”، لیست کاملی از پرونده های فعال و غیر فعال خود را مشاهده کند و گزینه “جزئیات پرونده” را برای پرونده مالیاتی که قصد فعال سازی مجدد آن را دارد، کلیک کند. در این صورت می تواند درخواست فعال سازی مجدد پرونده مالیاتی غیرفعال را ثبت کند.

در ادامه با کلیک بر روی گزینه ” جزئیات پرونده ” و سپس ” درخواست غیر فعال سازی ” پرونده مالیاتی مورد نظر بسته خواهد شد. در این مرحله فرم درخواست غیر فعال سازی پرونده الکترونیکی مالیاتی شما به نمایش گذاشته خواهد شد و با پر کردن این فرم، فرآیند بستن پرونده مالیاتی شما به اتمام خواهد رسید.

علاوه بر این در ادامه فرآیند بستن پرونده مالیاتی، بهتر است قبل از آن، نسبت به حذف شماره حساب های مربوط به آن پرونده اقدام نمایید.

برای این کار باید در بخش ” جزئیات پرونده “، قسمت ” به روز رسانی و تکمیل ثبت نام ” گزینه ” ویرایش اطلاعات ثبت نام ” را کلیک کرده و سپس در تب ” حسابها / مجوزها ” نسبت به انتخاب و حذف شماره حساب مربوط به پرونده مالیاتی که قصد بستن آن را دارید اقدام کنید.

همچنین توجه داشته باشید زمانی که یک پرونده مالیاتی بسته می شود، در گام ۳ قرار می گیرد و زمان فعال سازی مجدد آن، نیاز است در همین قسمت روی تب ” ورود و ویرایش ” کلیک کند و نسبت به برطرف کردن نواقص پرونده و تکمیل اطلاعات آن اقدام کنید.

حسابدانان؛ در کنار شما تا مراحل غیر فعال سازی پرونده مالیاتی

امروزه اهمیت مالیات و انجام امور مالیاتی مربوط به آن، ضرورت کمک گرفتن از متخصصین این حوزه را ایجاد کرده است.

مدیران و کارشناسان متخصص حسابدانان با آگاهی کامل از کلیه قوانین و مقررات مالیاتی و تجربه لازم در زمینه غیر فعال سازی و یا فعال سازی پرونده های مالیاتی، می توانند با اطمینان خاطر تا اتمام کامل این فرآیند، در کنار شما باشند.

همچنین شما می توانید با دانلود فایل کاربردی نامه پایان فعالیت و درخواست بستن پرونده مالیاتی و پر کردن اطلاعات شخصی خود، نامه مربوطه را برای اداره مالیاتی ارسال کنید و درخواست خود را ارائه دهید.

خدمات تیم تخصصی و با تجربه حسابدانان در این زمینه می تواند شامل تهیه کلیه اسناد و مدارک لازم، انجام کلیه مراجعات به ادارات مالیاتی، مشاوره تخصصی و … باشد.

شما خواننده گرامی می توانید جهت دریافت کلیه خدمات مالی و مالیاتی خود در ساعات اداری با تلفن ثابت ۴۴۹۵۴۲۸۵-۰۲۱ در ارتباط باشید.