لایحه نویسی مالیاتی یکی از موضوعات کاربردی در حوزه مالیات است که برای هر شخصی با عنوان مدیر مالی و مالیاتی و یا حسابدار لازم است تا آن را آموزش ببیند و نکات مربوطه را رعایت کند.
پاسخ به سوالاتی مانند لایحه چیست؟ لایحه نویسی چیست؟ نکاتی که در لایحه نویسی باید مد نظر قرار بگیرد چیست؟ و … در موضوع لایحه نویسی اهمیت زیادی دارد و در این آموزش سعی شده است به کلیه آن ها پاسخ داده شود.
لایحه نویسی شکایت کتبی از سازمان مالیاتی است و به این معنی است که مودی اعتراض دارد که این اعتراض می تواند مثلا به درآمد مشمول مالیات باشد.
همچنین از دیگر مصداق های اعتراض درلایحه نویسی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
اعتراض به فرآیند وصول مالیات
اعتراض به عدم اعمال مشوق های مالیاتی
اعتراض به عدم اعمال معافیت های مالیاتی
اعتراض به اعمال ضرایب سود ویژه و ناویژه
اعتراض به عدم پذیرش هزینه های قابل قبول مالیاتی
بنابراین مودی ممکن است به موضوعات مختلفی اعتراض داشته باشد که این اعتراضات می تواند دارای دو جنبه باشد: اعتراض شفاهی و اعتراض کتبی.
نکته قابل توجه این است که از نظر مالیاتی اعتراض شفاهی، وجاهت قانونی ندارد و اگر مودی اعتراضی دارد، باید آن را به صورت کتبی ارائه دهد.
بنابراین به طور کلی اعتراض به صورت کتبی و یا سیستمی است.
بعد از اعتراض بحث دفاع از حقوق مودی مطرح می شود و لازم است سوالاتی مانند این که لایحه مالیاتی چیست و چطور تنظیم می شود، مطرح شود.
لایحه مالیاتی یعنی دفاعیه مکتوب از حقوق مودی و طبق این تعریف، لایحه حتما باید به صورت مکتوب باشد و نگارش شود و در آن قرار است از حقوق مودی دفاع شود.
به علاوه، لایحه با نامه اداری متفاوت است؛ چرا که نامه اداری، جنبه دفاعیه ندارد. در نامه های اداری معمولا موردی اطلاع رسانی می شود، مثل این که محل فعالیت مودی تغییر کرده است. بنابراین به طور کلی نامه اداری جنبه اطلاع رسانی دارد.
اما در لایحه نویسی، نکته قابل توجه این است که عنصری که لایحه را از سایر نامه ها و نوشته های دیگر متمایز می نماید، جنبه دفاعیه آن است.
اکنون در درجه اول با مفهوم لایحه آشنا شدیم و لایحه نویسی را تعریف کردیم. اکنون لازم است در خصوص مراحل نگارش لایحه صحبت کنیم.
مراحل نگارش لایحه مالیاتی به طور کامل در ورکشاپ پیشِ رو یعنی ورکشاپ لایحه نویسی با تدریس آقای سید علی سرحدی، مدرس و مشاور مالیاتی، آموزش داده شده است.
در این ورکشاپ، اولین و مهم ترین مرحله لایحه نویسی، پرونده خوانی عنوان شده است؛ به این معنی که مطالعه پرونده و کشف علت اختلاف و دعوا اولین قدم جهت لایحه نویسی است.
حال به شما دانش پذیر گرامی پیشنهاد می شود جهت دریافت اطلاعات و تعاریف دقیق تر و آگاهی از مراحل نگارش لایحه مالیاتی، آموزش ورکشاپ زیر را مشاهده کنید.
اگر به دنبال یادگیری قوانین و مقررات مالیاتی به صورت جامع و کامل هستید و میخواهید مهارت انجام امور مالیاتی را کسب کنید، « دوره جامع قوانین و مقررات مالیاتی » بهترین انتخاب برای شماست. این دوره در بر گیرنده کلیه ی قوانین و مقررات مالیاتی حاکم بر ایران است و کلیه موضوعات آن از پایه و بدون نیاز به پیش نیازی به شما کمک میکند تا به سطحی حرفهای از امور مالیاتی برسید و امکان ارایه خدمات مالیاتی مثل : مشاوره امور مالیاتی، انجام خدمات وکالت در پرونده های مالیاتی، انجام تکالیف قانونی مالیاتی و … را کسب نمایید.
با شرکت در دوره جامع قوانین و مقررات مالیاتی یک بار برای همیشه خیال خود را از دغدغه های مالیاتی راحت کنید.
اگر شما هم علاقه مند به ورود به حوزه ی جذاب مالیات هستید، همین حالا اقدام کنید.
رایگان!