مصوبه هیئت وزیران شماره : ۱۵۲۷۵۳ / ت۴۳۵۰۵ه

موضوع : انتخاب کارگروه به عنوان نمایندگان ویژه رئیس جمهور

تاریخ : ۰۲ / ۰۸ / ۱۳۸۸

معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور

وزارت بازرگانی – وزارت مسکن و شهرسازی – وزارت دادگستری

وزارت کشور – وزارت تعاون – وزارت اطلاعات – وزارت امور اقتصادی و دارایی

وزارت صنایع و معادن – وزارت کار و امور اجتماعی – وزارت رفاه و تامین اجتماعی

وزارت جهاد کشاورزی – بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

 

هیئت وزیران در جلسه مورخ 15 / 7 / 1388 بنا به پیشنهاد رییس جمهور و به استناد اصول یکصد و بیست و هفتم و یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب نمود :

 

الف – کارگروهی متشکل از آقایان علی نیکزاد وزیر مسکن و شهرسازی، مهدی غضنفری وزیر بازرگانی، حیدر مصلحی وزیر اطلاعات، مرتضی بختیاری وزیر دادگستری، مصطفی محمد نجار وزیر کشور، محمد عباسی وزیر تعاون، ابراهیم عزیزی معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمور و مسعود زریبافان به عنوان نمایندگان ویژه رییس جمهور با وظایف و اختیارات زیر تشکیل می شود :

 

1 – انجام وظایف، اختیارات و مسئولیتهای دولت در کلیه امور مربوط به املاک، مستغلات، زمین، مسکن و ساختمان در کلیه قوانین و مقررات از جمله قوانین برنامه چهارم توسعه، تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و اصلاحات و الحاقات بعدی آن، وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین، نظام صنفی،قانون موسوم به تجمیع عوارض و قوانین زمین،ساختمان، مسکن و تشویق احداث واحدهای مسکونی استیجاری، قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن، تامین و توزیع مصالح ساختمانی و چگونگی روش ساخت و ساز ساختمان و اعطای تسهیلات بانکی و پرداخت یارانه ها، مالیات‌های مستقیم، مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی و قوانین و مقررات سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان و قانون پولی و بانکی و عملیات بانکی بدون ربا و اتخاذ تصمیم، تنظیم و تصویب ضوابط، آئین‌نامه ها، تصویب نامه ها و دستورالعملهای مربوط به اجرای آنها.


2 – اتخاذ تصمیم و یا تنظیم و تصویب آئین‌نامه یا دستورالعمل در خصوص قیمت گذاری، عوارض و مالیات براملاک و مستغلات، زمین، مسکن موضوع قوانین و مقررات مربوط و تفکیک و تعیین مصادیق اشخاصی که به عنوان شغل درآمد ناشی از مسکن دارند، موضوع مواد۹۳، ۱۰۵ و ۱۳۱ قانون مالیات‌های مستقیم و مشمولین مواد ۵۲، ۵۹، ۷۶ و ۷۷ قانون یاد شده و همچنین ساماندهی قراین و ضرایب مالیاتی موضوع مواد ۱۵۲ و بعد قانون مذکور.


3 – تنظیم ضوابط مربوط به ساماندهی املاک و مستغلات و زمین و مسکن بر اساس قوانین و مقررات مختلف.


4 – ساماندهی بازار املاک و مستغلات و زمین و مسکن ( اعم از ساخت و ساز، فروش، پیش فروش و اجاره و کنترل قیمت )


5 – فراهم نمودن امکانات و منابع مالی لازم.


6 – انجام وظایف، اختیارات و مسئولیت‌های دولت در قوانین تغزیرات حکومتی مصوب 23 / 12 / 1367 و مجمع تشخیص مصلحت نظام.


7 – اتخاذ تصمیم در خصوص تامین نیازهای اساسی مردم از جمله مسکن مناسب و نظارت و کنترل امور اقتصادی و هماهنگی راجع به قیمت گذاری، توزیع و ساماندهی اجرای مقررات و ضوابط تعزیرات حکومتی و بازرسی و نظارت و رسیدگی و صدور حکم و اجرای آن.


8 – هماهنگی و نظارت کنترل دولت بر عرضه املاک و مستغلات و زمین و مسکن در غالب شبکه توزیع.


9 – جلوگیری از سوداگر و احتکار در بخش املاک و مستغلات و زمین و مسکن.


10 – اتخاذ تصمیمات و تعیین مصادیق مشمول تخلفات تعزیرات که در قانون تعزیرات حکومتی و اصلاحیه آن و سایر قوانین و مقررات بر عهده دولت است.


11 – تعیین ضوابط عرضه املاک و مستغلات و زمین و مسکن و ساماندهی عرضه این کالا در شبکه توزیع بر اساس ماده ۵ قانون تعزیرات حکومتی و سایر قوانین و مقررات.


12 – اعلام ضرورت عرضه املاک و مستغلات و زمین و مسکن موضوع ماده ۴ قانون تعزیرات حکومتی و سایر قوانین و مقررات و تعیین ضابطه موارد عمده تلقی شدن این کالا.


13 – اصلاح تشکیلات و سازماندهی تعزیرات حکومتی و وظایف و اختیارات و مسئولیتهای مربوط..


14 – هماهنگی دستگاههای اجرایی در چارچوب وظایف و اختیارات و مسئولیتهای محول شده و لزوم اجرای تصمیمات و مصوبات کارگروه توسط دستگاه یاد شده و رفع اختلافات بر اساس اصل یکصد و سی و چهارم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران.


15 – ساماندهی تبلیغات مربوط به بخش مسکن.


تبصره : از وزیران رفاه و تامین اجتماعی، امور اقتصادی و دارایی، صنایع و معادن، کار و امور اجتماعی، جهاد کشاورزی و رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران،حسب مورد در جلساتی که موضوعات مربوط به وظایف، اختیارات و مسئولیتهای آنان مطرح می‌شود، دعوت به عمل می‌آید.


ب – جلسات کارگروه در حضور رییس جمهور تشکیل می شود.

ج – تصمیماتی که توسط کارگروه یاد شده در امور اجرایی اتخاذ می شود در حکم تصمیمات رییس جمهور و هیئت وزیران بوده و لازم الاجرا می باشد و با رعایت ماده ۱۹ آئین‌نامه داخلی هیئت دولت برای اجراء ابلاغ می شود.

د – ملاک تصمیم گیری در غیر موارد اجرائی یاد شده، موافقت اکثریت وزیران عضو کارگروه می باشد و مصوبات آن در صورت تایید رییس جمهور با رعایت ماده ۱۹ آئین‌نامه داخلی هیئت دولت قابل صدور است.

 

 

محمد رضا رحیمی


معاون اول رئیس جمهور

مواد مرتبط