مالیات مؤدیان داده محور محاسبه میشود
مالیات مؤدیان داده محور محاسبه میشود
مدیرکل اداره دارایی و امور مالیاتی استان اصفهان گفت: با استفاده از سامانه مؤدیان، میزان مالیات به صورت داده محور تعیین خواهد شد.
احمدرضا مدبرنیا، مدیرکل اداره دارایی و امور مالیاتی استان اصفهان اظهار داشت: سال گذشته ۴۳ هزار میلیارد تومان مالیات و ۱۲ هزار میلیارد تومان عوارض به حساب اداره کل امور مالیاتی واریز شد که مالیات به عنوان بودجه استان به حساب خزانهداری و عوارض به حساب شهرداریها و دهداریها بابت عوارض ارزش افزوده واریز شد.
وی افزود: در ۳ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳، ۱۱هزار میلیارد تومان از محل وصول مالیات به حساب خزانه و ۳هزار و ۲۰۰ میلیاردتومان به حساب شهرداریها و دهداریها واریز شده است.
مدبرنیا گفت: از دیماه سال گذشته با توجه به اجرای قانون پایانه فروشگاهی و سامانه مؤدیان، روند رسیدگی سازمان و وصول مطالبات به سوی هوشمندسازی شدن حرکت کرده است.
مدیرکل اداره دارایی و امور مالیاتی استان اصفهان تشریح کرد: پیش از این، مالیات براساس برآورد تعیین میشد که ممکن بود نظرهای مختلفی اعمال شود؛ با سامانه مؤدیان، میزان مالیات به صورت داده محور تعیین خواهد شد.
وی ادامه داد: براساس بانک اطلاعاتی سازمان که شامل تراکنشهای بانکی، سامانه جامع تجارت، سامانه گمرک و… است؛ حاکمیت داده و فعالیتهای مالیاتی اشخاص مشخص است، عمده نارضایتی بر اساس عدم عدالت مالیاتی بوده است و بر اساس روند جدید شاهد این موضوع نخواهیم بود.
مدیرکل اداره دارایی و امور مالیاتی استان اصفهان تصریح کرد: برای عملکرد سال ۱۴۰۲ صاحبان مشاغلی که میزان فروش بیش از ۱۸ میلیارد تومان دارند، اظهارنامه پیشفرض ارسال میشود که امکان تایید و عدمتایید و اصلاح وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته افراد با میزان فروش ۶ میلیارد و ۷۲۰ میلیون تومان میتوانستند از تبصره ماده ۱۰۰ استفاده کنند و در سال جاری این مبلغ به ۱۸ میلیارد تومان افزایش یافته است.
مدبرنیا بیان کرد: از مزایای استفاده از تبصره ماده ۱۰۰ این است که نیازی به تسلیم اظهارنامه نیست و مامور مالیاتی به محل کسب مودی برای تعیین مالیات مراجعه نمیکند؛ مگر اینکه مستنداتی مازاد بر مستندات زمان تسلیم تبصره ۱۰۰ به اداره کل امور مالیاتی برسد.
مدیرکل اداره دارایی و امور مالیاتی استان اصفهان افزود: تقسیط طولانی مدت پرداخت مالیات از دیگر اقداماتی بود که در سال گذشته انجام شد؛ در راستای همین اقدام افرادی که چک الکترونیکی داشته باشند و از سال گذشته بدهی نداشته باشند تا ۱۵ قسط میتوانند چک بدهند؛ در صورتی که فردی چک الکترونیکی نداشته باشد در ۱۰ قسط مساوی باید مالیات را تسویه کند.
وی گفت: صاحبان مشاغل موظفاند اظهارنامه مالیاتی سال ۱۴۰۲ یا تبصره ۱۰۰ را حداکثر تا تاریخ ۱۵مرداد ماه ارسال کنند.
صاحبان املاک و اشخاص حقوقی باید اظهارنامه مالیاتی خود را تا پایان تیرماه ارسال کنند. افرادی که مشمول ارزش افزوده دور بهار ۱۴۰۳ هستند باید تا پایان مردادماه اظهارنامه خود را ارسال کنند.
وی دررابطهبا پُر کردن اظهارنامههای مالیاتی، افزود: امسال بر اساس تدابیر سازمان امور مالیاتی، مودیان میتوانند در نرم افراز «بله» درگاه ملی مالیاتی (My TAX) را جستجو و ورود کند و تبصره ماده ۱۰۰ را پُر کنند.
مدیرکل امور مالیاتی استان کرمانشاه در خصوص تبصره مالیاتی ۱۰۰(یکی از مشوقهای مالیاتی برای تشویق مودیان برای پرداخت مالیات)، افزود: باتوجهبه موارد قانونی که از طریق مجلس شورای اسلامی به سازمان امور مالیاتی داده شده برای بعضی از اصناف مالیات مقطوع در نظر گرفته شده که بر اساس تدابیری که به لحاظ سیستمی در نظر گرفته، بتوانند بهصورت مقطوع مالیات تبصره ۱۰۰ را وصول کنند.
وی ادامه داد: مالیات تبصره ۱۰۰ در سال جاری با توجه به اینکه در مجلس اختیار داده شد که تا مبلغ ۱۸۰ میلیارد ریال چنانچه مردم ارائه خدمات و یا فروش داشته باشند بتوانند از این توافق استفاده کنند.
بادکو دررابطهبا افراد معاف از مالیات، گفت: تمام معافیتهای مختلف مالیاتی در ماده ۱۳۲ تا ۱۴۶ ذکر شده است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به انتخابات ریاست جمهوری زمان اظهارنامه مالیاتی طبق قوانین و مقررات تصویب شده به تعویق افتاد که از ۱۸ تیرماه برای شهروندان پیامک ارسال شده مبنی بر اینکه اظهارنامه شما بارگذاری شده است که بهمرور بارگذاری خواهد شد و میتوانند تبصره ۱۰۰ را ابراز کنند.
مدیرکل امور مالیاتی استان کرمانشاه اشارهای به آمار سال گذشته داشت و گفت: سال گذشته ۵۱ درصد کل مشاغل معاف شدند؛ یعنی از بیش از ۱۰۰ هزار اظهارنامه نزدیک به ۶۰ هزار معاف شدند.
وی با بیان اینکه سازمان امور مالیاتی به مشاغل خُرد توجه ویژهای دارد، اظهار کرد: از سوی دیگر اقساط طولانی در نظر گرفته شده تا از لحاظ رقمی و پرداخت فشاری به کسبه وارد نشود.
بادکو در رابطه فرصت ثبتنام اظهارنامه مالیاتی، اضافه کرد: آخرین فرصت اظهارنامه اشخاص حقوقی و املاک، ۳۱ تیرماه و باتوجهبه تمدید قانون برای اشخاص حقیقی(مشاغل) تا ۱۵ مردادماه و بابت مالیات ارزشافزوده فصل اول ۱۴۰۳ تا ۳۱ مردادماه مهلت تسلیم اظهارنامه است.
وی همچنین در خصوص نحوه محاسبه مالیات کارتخوان، گفت: هر شغلی یک ضریب سودآوری دارد بنابراین از فروش نمیتوان به مبلغ مالیات برسیم وقتی ضریب اعمال شود معافیت سال ۱۴۰۲ همانند حقوقبگیران، ۱۲۰ میلیون تومان سود خالص معاف از مالیات است؛ بیشتر از آن مشمول مالیات میشود.
مدیرکل امور مالیاتی استان کرمانشاه اشارهای به موارد مصرف مالیاتها داشت و افزود: دو نوع مالیات داریم؛ یکی مالیات بر مصرف (مالیات بر ارزش افزود) و دیگری مالیاتهای مستقیم است.
وی افزود: مالیات مستقیم به خزانهداری کشور میرود و خزانه کشور باتوجهبه قوانین بودجه تخصیص اعتبار بابت تمام طرحهای پیمانکاری و برنامه بودجه میدهد.
بادکو در خصوص مالیات ارزش افزود وصول شده، ادامه داد: بیشتر به شهرداریها داده میشود تا مردم از مزایای پرداخت مالیات برای شهر خود استفاده کنند، علاوه بر شهرداریها به امور عشایری، دهیاریها، فرمانداریها، آموزش و پرورش، ورزش، راهسازی و… نیز داده میشود.
منبع: خبرگزاری فارس
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.