مقالات

نامه درخواست مفاصا حساب ماده ۲۳۵ ق.م.م

در راستای ماده ۲۳۵ قانون مالیات‌های مستقیم، مودیان مالیاتی می توانند درخواست خود را جهت دریافت مفاصا حساب مالیاتی به سازمان امور مالیاتی ارائه دهند.

ارائه این درخواست جهت صدور مفاصا حساب ماده ۲۳۵، از طریق مراجعه به ادارات امور مالیاتی و تکمیل فرم تقاضای برگه مفاصا حساب مالیاتی و نامه درخواستی در همین راستا امکان ‌پذیر خواهد بود.

مفاصا حساب به معنی گواهی کتبی مودی مبنی بر عدم بدهی مالیات است.

مفاصا حساب انواع مختلفی دارد و می توان مهم‌ترین آن ها را مفاصا حساب مالیاتی و مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی نام برد.

طبق نامه درخواست مفاصا حساب ماده ۲۳۵ قانون مالیات های مستقیم، اداره امور مالیاتی مکلف است به مودیانی که بدهی مالیاتی قطعی خود را پرداخت کرده اند و درخواست مفاصا حساب موضوع ماده ۲۳۵ قانون مالیات های مستقیم را دارند، حداکثر ظرف مدت ۵ روز از تاریخ دریافت تقاضای مودی، مفاصا حساب مالیاتی بدهند.

توجه داشته باشید بدهی مودی حتما باید قطعی شده باشد و در صورتی که در مرحله برگه تشخیص و مستلزم تشخیص ممیز مالیاتی باشد، آن را شامل نمی شود.

بنابراین اولین و مهم ‌ترین شرط دریافت مفاصا حساب مالیاتی را می توان پرداخت مالیات دانست.

نکته قابل توجه این است که معمولا در عمل، دریافت مفاصا حساب مالیاتی یک یا دو ماه نیز ممکن است زمان ببرد.

مفاصا حساب مالیاتی موضوع ماده ۲۳۵ قانون مالیات های مستقیم، عملا کاربرد خاصی ندارد و اصولا فقط برای اینکه خیال مودی از بابت بدهی های احتمالی و پرداخت آن راحت شود، صادر می شود؛ چرا که ممکن است برخی کارفرمایان استرس موضوعاتی مانند این که آیا شرکت و یا کسب و کار مورد نظر بدهی دارد یا خیر، را داشته باشند. بنابراین برای این گروه از مودیان و یا کارفرمایان می توان مفاصا حساب موضوع ماده ۲۳۵ قانون مالیات های مستقیم را تهیه کرد.

ضمنا مفاصا حساب موضوع ماده ۲۳۵ قانون مالیات های مستقیم، مانند مواد ۱۸۶ و ۱۸۷ قانون مالیات های مستقیم نیست که بتوانیم آن را به برخی دستگاه های دولتی جهت دریافت کارت بازرگانی یا برای نقل و انتقال املاک و … ارائه دهیم.

همچنین با توجه به توضیحات بالا، می توان درخواست مفاصا حساب مالیاتی موضوع ماده ۲۳۵ قانون مالیات‌های مستقیم را منبع بسیار خوبی برای حسابداران جهت دریافت حق الزحمه مربوط به آن به کار برد؛ به این صورت که حسابداران محترم می توانند با مراجعه به اداره امور مالیاتی، مفاصا حساب مورد نظر را برای سال های مختلف دریافت کنند و در ازای آن از کارفرمایان گرامی مبلغی به عنوان حق الزحمه دریافت نمایند.

در این بین مبلغ بدهی مودیانی که در سال اول فعالیت خود هستند، طبیعتا صفر است و یا بدهی مالیاتی ندارند و بنابراین در زمان مراجعه به اداره امور مالیاتی جهت دریافت مفاصا حساب 

ماده ۲۳۵، آن را دریافت نخواهند کرد، چرا که اولا این دسته از مودیان به دلیل این که در سال اول فعالیت خود هستند، بدهی ندارند و دوما طبق ماده ۲۳۵ قانون مالیات های مستقیم، شرط اعطای مفاصا حساب مربوطه، پرداخت بدهی قطعی سال قبل است.

اما مودیانی که سابقه کاری چندین ساله دارند و تمایل دارند تا سال مشخصی از میزان بدهی مالیاتی خود آگاهی داشته باشند، می توانند درخواست صدور مفاصا حساب ماده ۲۳۵ قانون مالیات های مستقیم را که نمونه متن نامه آن در پیش روی شما است، به سازمان امور مالیاتی بدهند.