مقالات

نامه درخواست تغییر اینتا کد

کلیه اشخاص حقیقی یا حقوقی موظف هستند پس از شروع فعالیت و راه اندازی شرکت یا کسب و کار خود، نسبت به اخذ کد مالیاتی که منحصر به شغل و فعالیت خودشان است، اقدام کنند.

هر ساله سازمان امور مالیاتی جهت محاسبه مالیات مودیان مالیاتی، دفترچه ای صادر می کند و در آن نسبت سود فعالیت انواع فعالیت ها را نام می برد که دارای ۳ جدول شامل نسبت سود فعالیت های بازرگانی، تولیدی و خدماتی است که به آن جدول ضرایب سود ویژه عملکرد گفته می شود.

جهت دریافت اینتا کد مالیاتی لازم است که مودی به سایت my.tax.gov.ir مراجعه کند و با پر کردن فرم ها و اطلاعات هویتی، فعالیت خود را با انتخاب اینتا کد مالیاتی مربوطه به اداره مالیاتی اعلام کند.

اینتا کد و کد آیسیک چیست؟

اینتا کد و کد آیسیک دو شماره ای هستند که نوع فعالیت مودی را تعیین می کنند، یعنی مودی برای این که بتواند موضوع فعالیت خود را به اداره مالیاتی اعلام کند، از این دو کد استفاده می کند.

در واقع اینتا کد فهرستی است که شامل تمامی عناوین شغلی است و مودی بسته به نوع فعالیتی که انجام می دهد، اینتا کد مربوطه را انتخاب می کند.

 به بیانی دیگر اینتا کد، کد یا شماره ای است که مودی با داشتن آن، شرح دقیق و منحصر به فردی نسبت به نوع فعالیت خود به سازمان مالیاتی ارائه می دهد؛ یعنی اگر فرضا شغل مودی عمده فروشی آهن آلات باشد، سازمان مالیاتی در جلسه ای که قبلا با نمایندگان صنف عمده فروشی آهن آلات برگزار کرده است و آن ها سود عمده فروشی آهن آلات را ۱۰ درصد اعلام کرده اند، سازمان مالیاتی نیز ضریب فعالیت صنف عمده فروشی آهن آلات را ۱۰ درصد در نظر می گیرد و به آن ضریب سود ویژه یا ضریب فعالیت بر اساس نوع فعالیت یا اینتا کد می گویند.

در تعریفی دیگر می توان اضافه کرد معنی ضریب سود یا اینتا کد ۱۰ درصد، یعنی سود مودی ۱۰ درصد فروش او است؛ مثلا اگر در یک سال ۷ میلیارد تومان فروش مودی باشد و ضریب شغلی یا اینتا کد او ۱۰ درصد باشد، ۷۰۰ میلیون تومان به دست آمده برای اشخاص حقیقی در نرخ ماده ۱۳۱ قانون مالیات های مستقیم و برای اشخاص حقوقی در نرخ ماده ۱۰۵ قانون مالیات های مستقیم ضرب خواهد شد.

کاربرد اینتا کد در فرم تبصره ماده ۱۰۰ صاحبان مشاغل

اگر مودی شخص حقیقی باشد، در سامانه فرم تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم در صورت مشمولیت رقم مالیات به وی پیشنهاد می شود و در صورت تایید، آن را پرداخت می کند و پرونده مالیاتی مورد نظر در آن سال بسته خواهد شد و در صورت عدم تایید، اظهارنامه مالیاتی توسط مودی ارسال و رسیدگی خواهد شد.

امروزه نحوه محاسبه مالیات مودیان از طریق فرم تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم تغییر کرده است و دقت کنید جهت استفاده از فرم تبصره ماده ۱۰۰، ملاک فروش سال قبل نیست، چرا که در گذشته محاسبه مالیات بر اساس فرم تبصره ماده ۱۰۰ درصد ثابتی از  مالیات سال قبل بود.

اگر تمایل به کسب اطلاعات بیشتر درباره فرم تبصره ماده ۱۰۰ دارید، می توانید روی پادکست فرم تبصره ماده ۱۰۰ صاحبان مشاغل کلیک کنید و پادکست مربوطه را گوش دهید و متن آن را مطالعه کنید.

امروزه سازمان امور مالیاتی از طریق بررسی گردش حساب های بانکی، اطلاعیه گزارش معاملات فصلی و در مواردی گزارشات مردمی که رد شده است، میزان مالیات صاحبان مشاغل را پیشنهاد می دهد و به همین خاطر امکان استفاده از فرم تبصره ۱۰۰ برای مشاغلی که سال اول فعالیت آن ها است هم ایجاد شده است.

بر اساس اینتا کد و کد آیسیک، اطلاعاتی که مودی در سامانه ثبت نام مالیاتی وارد کرده است، در اظهارنامه مالیاتی نمایش داده می شود، اما در سامانه اظهارنامه مالیاتی، امکان ویرایش اینتا کد و کد آیسیک وجود ندارد، بلکه این اطلاعات در سامانه ثبت نام مالیاتی قابل تغییر است و مودی در این سامانه در خصوص شرح فعالیت خود توضیح می دهد و مثلا موضوع ۱۰۰ درصد فعالیت خود را اعلام می کند.

آموزش نحوه ثبت نام و پیش ثبت نام الکترونیکی نیز در سامانه ثبت نام مالیاتی قابل مشاهده است.

در صورتی که مودی دو یا چند فعالیت داشته باشد، باید در سامانه ثبت نام الکترونیکی آن ها را اضافه کند و به این ترتیب در سامانه اظهارنامه با کلیک بر روی گزینه بروز رسانی اطلاعات، کلیه پرونده های مالیاتی وی قابل نمایش خواهد بود.

موارد استفاده از اینتا کد مالیاتی

اینتا کد زمانی کاربرد دارد که اداره مالیاتی در فرآیند رسیدگی مالیاتی بخواهد از ضرایب مالیاتی استفاده کند یا برای اظهارنامه برآوری یا استفاده از سود ویژه یا ناویژه در محاسبه مالیات استفاده کند.

در این بین زمانی که اداره مالیاتی بخواهد مالیات را بر اساس ضرایب محاسبه کند، از اینتا کد استفاده می کند.

اینتا کد فعالیت های شغلی با هم متفاوت است که می توانید در فایل جدول ضرایب سود ویژه عملکرد ۱۴۰۲ اعداد و ارقام مربوطه را مشاهده کنید.

ضرایب سود فعالیت کسب و کارهای مختلف می تواند از سود ۱ درصد تا ۶۰ درصد و یا بیشتر نیز باشد.

تغییر اینتا کد مالیاتی

ممکن است مودی پس از ثبت اطلاعات مربوط به نوع فعالیت در سامانه های مالیاتی، متوجه شود که ضریب اینتا کد فعالیت خود را در سامانه اشتباها انتخاب و تایید کرده است.

در چنین شرایطی لازم است مودی به سایت سازمان امور مالیاتی مراجعه کند و در بخش میز خدمات عملیات الکترونیکی مالیاتی، پس از ورود به ” ثبت نام و پیش ثبت نام الکترونیک ” و کلیک بر روی گزینه ” ورود یا ثبت نام “، و وارد کردن اطلاعات هویتی خود مانند کد ملی و نمایش تمامی پرونده های مالیاتی مودی، پرونده مورد نظر را انتخاب کند. سپس با انتخاب گزینه ” ویرایش اطلاعات ثبت نام ” و گزینه ” افزودن فعالیت جدید ” در بخش لیست فعالیت‌ها بر اساس اینتا کد، گزینه ثبت مجدد را زده و به این صورت تغییرات اعمال خواهد شد.

دانلود نامه درخواست تغییر اینتا کد

در صورتی که اینتا کد مودی در سامانه های مالیاتی اشتباه وارد شده باشد، می توان از طریق سامانه ثبت نام مالیاتی آن را ویرایش کرد؛ اما گاهی پیش می آید که سازمان مالیاتی اجازه ویرایش از طریق سامانه های مالیاتی را به مودی نمی دهد؛ در این صورت می توان با مراجعه حضوری به اداره مالیاتی و درخواست تغییر نوع فعالیت و ضریب سود و اینتا کد، و همچنین با ارائه اسناد و مدارک مربوطه، مجوز، اساسنامه، پروانه فعالیت و … و در کنار آن ها، ارائه نامه درخواست تغییر اینتا کد، اینتا کد را تغییر داد.

شما می توانید به راحتی و با دسترسی آسان به فایل کاربردی نامه درخواست تغییر اینتا کد، فرم مربوطه را دانلود و پس از پر کردن اطلاعات هویتی و شخصی خود، آن را به سازمان مالیاتی ارائه کنید.