مقالات
در اکثر شرکت ها و یا کسب و کارها، به تاخیر افتادن پرداخت بدهی امری اجتناب ناپذیر است. در این صورت استفاده از مکاتبات و نامه های اداری برای آگاهی از مبالغ بدهی، می تواند به پرداخت به موقع آن ها کمک کند.
همچنین تقریبا همه شما با واژه مالیات آشنایی دارید و میدانید در قبال درآمدی که کسب میکنید و به دنبال آن یک مودی مالیاتی محسوب می شوید، باید نسبت به پرداخت مالیات متعلقه مطابق قانون اقدام کنید.
مالیات امروزه به عنوان منبع اصلی درآمد دولت ها محسوب می شود که برای هزینه های عمومی کشور استفاده می شود. به عبارت دیگر دولت ها برای اداره جامعه به هزینه هایی نیاز دارند که آن ها را تحت عنوان مالیات از مردم اخذ می کنند.
شرکت ها و مشاغل نیز در قبال درآمد خود، موظف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی هستند. پس از ارائه اظهارنامه مالیاتی مودیان و تشخیص درآمد آن ها، مبلغ مالیات تعیین می گردد. میزان مالیات هر شخص حقیقی و حقوقی با یکدیگر تفاوت دارد که طبق قانون مشخص میشود.
در ادامه قانون با هدف جلوگیری از عدم پرداخت بدهی مالیاتی توسط مودیان مالیاتی، محدودیت ها و جرائمی در نظر گرفته است؛ به عبارتی دیگر اگر مالیات تعلق گرفته را به موقع پرداخت نکنید، مشمول جریمه خواهید شد و بدهکار مالیاتی محسوب می شوید و بدهی شما در اداره امور مالیاتی ثبت می شود.
بدهی مالیاتی به معنای مبلغی است که باید برای مالیات سالانه کالا ها و خدمات پرداخت شود، اما در زمان مقرر نسبت به تسویه آن اقدام نشده است.
لازم به ذکر است تسویه به موقع بدهی مالیاتی مودیان، منجر به خوش سابقه شدن آن ها در ادارات امور مالیاتی خواهد شد که مزایای خوش حسابی از جمله تخفیف مالیاتی را نیز به همراه خواهد داشت.
بنابراین برای جلوگیری از جریمه احتمالی باید با نحوه نگارش نامه درخواست اعلام بدهی مالیاتی آشنایی داشته باشید.
متن نامه درخواست اعلام بدهی مالیاتی، یک نامه رسمی است که ممکن است در آینده به آن در مراجع قانونی استناد شود و به همین دلیل نوع نگارش آن حائز اهمیت خواهد بود.
همچنین حتما از صحت و درستی اطلاعات و درج دقیق این نامه پس از نگارش آن اطمینان داشته باشید و مواردی مثل تاریخ و اعداد و ارقام را به درستی وارد کنید و درخواست خود را در این چارچوب به صورت کاملا شفاف عنوان نمایید.
هدف اصلی از نوشتن نامه درخواست اعلام بدهی مالیاتی، آگاهی شخص حقوقی یا حقیقی مورد نظر در خصوص وجود بدهی و مبلغ و پرداخت آن است. در واقع، با نوشتن این نامه، شما به سازمان مالیاتی اعلام می کنید که می خواهید بدهی خود را به سرعت پرداخت کنید و می توانید درخواست خود را به طور رسمی ارائه دهید.
نحوه درخواست اعلام بدهی مالیاتی، اکنون به صورت حضوری به سازمان امور مالیاتی قابل ارائه است؛ هر چند که امروزه این سازمان جهت تسهیل امور مربوط به مودیان، امکان ارائه این درخواست را به صورت آنلاین نیز فراهم کرده است.
همان طور که گفتیم، درخواست اعلام بدهی مالیاتی به صورت حضوری به راحتی قابل انجام است؛ به این صورت که شما به عنوان شخص حقیقی یا حقوقی می توانید با مراجعه حضوری به سازمان امور مالیاتی و ارائه مدارک شناسایی و معتبر، نسبت به درخواست اعلام بدهی مالیاتی خود اقدام کنید.
همچنین برای درخواست اعلام بدهی مالیاتی به صورت آنلاین، لازم است مودیان مالیاتی در سامانه مودیان ثبت نام کنند و پس از دریافت نام کاربری و رمز عبور به کارپوشه شخصی خود وارد شوند و مانده بدهی مالیاتی خود را از سازمان امور مالیاتی استعلام بگیرید.
لازم به ذکر است سامانه مودیان مالیاتی، سامانهای است که امکان مشاهده تمامی سوابق مالیاتی مودی را می دهد و امروزه یکی از روش های پرکاربرد استعلام بدهی مالیاتی است.
نحوه دریافت استعلام بدهی مالیاتی اشخاص از طریق آنلاین به این صورت است که باید به سامانه استعلام بدهی مالیاتی وارد شوند و سپس شناسه یا شماره ملی خود را وارد نمایند و پس از ورود به حساب کاربری، از قسمت درخواست ها، گزینه استعلام بدهی مالیاتی را انتخاب و کل مبلغ و میزان جریمه و معوقات مالیاتی خود را مشاهده و نسبت به پرداخت آن اقدام نمایند.
بنابراین شما مودی محترم میتوانید علاوه بر مراجعه حضوری و ارائه نامه درخواست اعلام بدهی مالیاتی، در صورتی که به درخواست شما پاسخی داده نشد، از روش های دیگر مانند ارسال نامه الکترونیکی، تماس تلفنی و یا به صورت اینترنتی نیز استفاده کنید.
در این بخش از سایت حسابدانان قصد داریم تا نمونه ای از متن درخواست اعلام پرداخت بدهی مالیاتی را مورد بررسی قرار دهیم.