سرفصل ها
۱ – تشریح ماده ۲۳۸ قانون مالیات های مستقیم
۲ – نکات مهم در اعتراض و توافق با ممیز کل مالیاتی
۳ – نحوه نگارش لایحه در مرحله توافق با ممیز کل
۴ – بررسی بخشنامه ها و مقررات مهم توافق با ممیز کل
۵ – بررسی نمونه پرونده های توافق با ممیز کل
فیلم ورکشاپ رایگان
جهت مشاهده رایگان آموزش ابتدا در سایت ثبت نام کنید ویدئو
در کنار اهداف اقتصادی، اجتماعی، مالی، جذب مشتری، برندینگ و … که شرکت ها و صاحبان کسب و کار در راستای آن فعالیت می کنند، یک هدف دیگری نیز تحت عنوان هدف مالیاتی وجود دارد.
نداشتن دغدغه مالیاتی و به اصطلاح عامیانه بسته شدن پرونده مالیاتی سال های گذشته، می تواند به آرامش خیال صاحبان کسب و کار کمک کند تا در راستای اهداف دیگر شرکت قدم بردارند.
رسیدگی مالیاتی، راه رسیدن به هدف مالیاتی است. شما در زمان ارسال اظهارنامه عملکرد، مبلغ مالیاتی که از دیدگاه خودتان صحیح و حق شرکت می باشد را ابراز می کنید و تا پایان مهلت انقضای تسلیم اظهارنامه ها مهلت پرداخت و یا ترتیب پرداخت آن را دارید. اما آیا ماموران مالیاتی، مالیات ابرازی شما را می پذیرند؟پاسخ این سوال در اکثر مواقع خیر است.
در ادامه جهت تشریح کامل این موضوع، قصد داریم به تعریف حسابرسی یا رسیدگی مالیاتی بپردازیم. این تعریف قطعا می تواند دید شما را نسبت به این موضوع بازتر کند.
هدف از حسابرسی یا رسیدگی مالیاتی، تعیین درآمد مشمول مالیات و تعیین مبلغ مالیات است و تعریف آن دارای ۴ بخش به صورت زیر است:
۱ – صحت سنجی و تطبیق دادن ابرازات مودی، هم به صورت کتبی مثل اظهارنامه مالیاتی و هم به صورت شفاهی مثل اعلام به ممیز کل.
۲ – تطبیق ابرازات مودی با دفاتر و اسناد مدارک
۳ – سپس بررسی می شود که آیا ابرازات مودی با قوانین و مقررات همخوانی دارد یا خیر که در این مرحله، پرونده به مرحله ۲۳۸ یا مراجع بالاتر و هیات های مربوطه انتقال می یابد.
۴ – سپس ماخذ مالیاتی محاسبه می شود.
در نهایت خروجی فرآیند رسیدگی، برگه تشخیص در مالیات های بر درآمد، برگه مطالبه در مالیات بر ارزش افزوده، و یا در مواقع بسیار نادر برگ قطعی است.
در نتیجه فرآیند های بالا، برگه تشخیص به مودی ابلاغ می شود که خود مبحث ابلاغ، یکی از مهم ترین فصل های مالیاتی است و ماده ۲۰۳ تا ۲۰۹ قانون مالیات های مستقیم را شامل می شود و توضیحات کامل تر مربوط به آن در پادکست ابلاغ الکترونیکی قابل مشاهده است.
سپس ۳ حالت ممکن است به وجود بیاید:
۱ – پذیرش برگه تشخیص توسط مودی
۲ – اعتراض به برگه تشخیص ظرف ۳۰ روز از تاریخ ابلاغ
۳ – عدم اعتراض به برگه تشخیص ظرف ۳۰ روز
در حالت دوم ورود به فرآیند دادرسی مالیاتی صورت می گیرد و در حالت سوم نیز اگر ابلاغ به صورت قانونی صورت گیرد و مودی اعتراض نکند، مودی در حکم معترض شناخته می شود و پرونده او مستقیم به هیات بدوی می رود.
تعریف دادرسی مالیاتی به زبان ساده، فرآیند رفع و حل اختلاف بین مودی و سازمان مالیاتی است.
مراجع دادرسی مالیاتی از نظر توع رسیدگی به دعاوی و پرونده ها به دو گروه مراجع رسیدگی ماهوی و مراجع رسیدگی شکلی تقسیم بندی می شود.
در مراجع رسیدگی ماهوی، مرجع رسیدگی مربوطه، به ماهیت پرونده و امکان تغییر درآمد مشمول مالیات و مبلغ مالیات دسترسی دارد.
اما مراجع رسیدگی شکلی، برعکس مراجع ماهوی، به ماهیت پرونده ورود نمی کنند و صرفا به رعایت مقررات و احکام قانونی رسیدگی می کنند و در نتیجه امکان تغییر درآمد مشمول مالیات را ندارند.
از مراجع رسیدگی ماهوی می توان توافق با ممیز کل مربوط به ماده ۲۳۸ قانون مالیات های مستقیم، هیات بدوی مربوط به ماده ۲۴۴ قانون مالیات های مستقیم و هیات تجدید نظر مربوط به ماده ۲۴۷ قانون مالیات های مستقیم را مثال زد.
بنابراین اولین مرجع دادرسی، مرجع موضوع ماده ۲۳۸ قانون مالیات های مستقیم به نام توافق با رئیس امور مالیاتی یا توافق با ممیز کل است که بعد از اعتراض به برگه تشخیص، پرونده به مرحله ۲۳۸ ارجاع می شود.
در نتیجه اگر مودی پس از دریافت برگه تشخیص، اعتراض کند، وارد مرحله ۲۳۸ می شود و مودی ظرف ۳۰ روز فرصت اعتراض دارد و از تاریخ ثبت اعتراض، ۴۵ روز مهلت رسیدگی مجدد توسط ممیز کل خواهد بود.
در مرحله ۲۳۸ نیز چند حالت کلی وجود دارد که برای آگاهی از آن، از شما خواننده گرامی دعوت می شود تا ورکشاپ رایگان توافق با ممیز کل را مشاهده کنید. با ما همراه باشید.
رایگان!