آموزش تصویری ارسال فرم تبصره ماده ۱۰۰
فرم تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم یکی از مزایای قانونی صاحبان مشاغل است که هر ساله توسط سازمان مالیاتی جزئیات مربوط به آن اعلام می شود و اشخاصی که فروش یا درآمد آن ها کمتر از عدد مشخصی باشد، می توانند به جای ارسال اظهارنامه از آن استفاده کنند.
فرم تبصره ۱۰۰ چیست؟
فرم تبصره ماده ۱۰۰ یعنی مالیات مقطوع، و در آن سود و زیان در نظر گرفته نمی شود.
برای صاحبان مشاغل در کنار اظهارنامه مالیاتی، فرمی تحت عنوان فرم تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم نیز وجود دارد.
اگر بخواهیم فرم تبصره ماده ۱۰۰ را به زبان ساده بیان کنیم، به این صورت خواهد بود که از نظر سازمان مالیاتی، برخی مودیان حجم فعالیت کوچکی دارند و به دنبال آن مالیات قابل توجهی نیز ندارند که بخواهند به دولت پرداخت کنند.
علاوه بر این وقتی مودی اظهارنامه مالیاتی می دهد، وصول مالیات از او ممکن است هزینه هایی برای سازمان مالیاتی به همراه داشته باشد، مثل حقوق پرسنل، زمانی که ممیز مالیاتی برای رسیدگی می گذارد و …
در چنین شرایطی طبق قانون مالیات های مستقیم و در تبصره ماده ۱۰۰ آن، مشاغلی که حجم فعالیت آن ها از مقدار مشخصی کمتر باشد، مشاغل کوچک تری محسوب می شوند و به جای این که اظهارنامه مالیاتی بفرستند و اظهارنامه آن ها رسیدگی شود، می توانند فرم تبصره ماده ۱۰۰ ارسال کنند و در این فرم درآمد و مبلغی که به حساب آن ها واریز شده است را اعلام کنند و بدین ترتیب مبلغ مالیات آن ها به صورت حدودی نشان داده خواهد شد.
حال اگر مودی مبلغ را پذیرفت و تایید کرد، پرونده مالیاتی او در آن سال بسته خواهد شد و نیاز به ارسال اظهارنامه و رسیدگی و ارائه اسناد و مدارک در آن سال نخواهد داشت؛ به زبان ساده تر ” ما رو به خیر، شما رو به سلامت ! “
یعنی این مودی آن قدر مالیات قابل توجهی ندارد که بخواهد رسیدگی شود و سازمان مالیاتی فقط بر اساس جمع گردش حساب بانکی او، در سامانه مالیاتی طبق الگوریتمی که چیده است، مالیات او را حساب می کند.
لازم به ذکر است ارسال فرم تبصره ماده ۱۰۰ کاملا اختیاری است و اجباری نیست؛ همچنین برای مودی نیز دارای منافعی است، چرا که او در هر صورت باید مالیات خود را پرداخت کند و اگر از این فرم استفاده کند رسیدگی نمی شود و نیاز به ارائه فاکتور و … ندارد و پرونده مالیاتی او در آن سال بسته خواهد شد.
و نکته بسیار مهم این است که فرم تبصره ماده ۱۰۰ در خصوص صاحبان مشاغل است و اشخاص حقوقی فقط باید اظهارنامه مالیاتی ارسال کنند.
اگر به دنبال یادگیری قوانین و مقررات مالیاتی به صورت جامع و کامل هستید و میخواهید مهارت انجام امور مالیاتی را کسب کنید، « دوره جامع قوانین و مقررات مالیاتی » بهترین انتخاب برای شماست. این دوره در بر گیرنده کلیه ی قوانین و مقررات مالیاتی حاکم بر ایران است و کلیه موضوعات آن از پایه و بدون نیاز به پیش نیازی به شما کمک میکند تا به سطحی حرفهای از امور مالیاتی برسید و امکان ارایه خدمات مالیاتی مثل : مشاوره امور مالیاتی، انجام خدمات وکالت در پرونده های مالیاتی، انجام تکالیف قانونی مالیاتی و … را کسب نمایید.
با شرکت در دوره جامع قوانین و مقررات مالیاتی یک بار برای همیشه خیال خود را از دغدغه های مالیاتی راحت کنید.
اگر شما هم علاقه مند به ورود به حوزه ی جذاب مالیات هستید، همین حالا اقدام کنید.
چه مشاغلی می توانند از فرم تبصره ماده ۱۰۰ استفاده کنند؟
در مورد فرم تبصره ماده ۱۰۰، مشاغل و گروه هایی که حداکثر درآمد آن ها ۱۰ برابر معافیت ماده ۸۴ قانون مالیات های مستقیم است می توانند از آن استفاده کنند، اما در قانون بودجه نیز که شامل برنامه یک سال است و جزئیات استفاده از این فرم را بیان میکند، اشخاص مشمول نام برده می شوند.
علاوه بر این سازمان مالیاتی نیز هر ساله در قالب دستورالعملی مشاغل مشمول استفاده از فرم تبصره ماده ۱۰۰ را ابلاغ می کند.
حد نصاب فرم تبصره ماده ۱۰۰
برای سال ۱۴۰۲ طبق قانون بودجه سال ۱۴۰۳، حد نصاب ارسال فرم تبصره ماده ۱۰۰ برای عملکرد سال ۱۴۰۲ مبلغ ۱۸ میلیارد تومان تعیین گردید، به این معنا که اگر مشاغل انفرادی در سال ۱۴۰۲ حجم درآمد یا فروش آن ها کمتر از ۱۸ میلیارد تومان باشد، در صورتی که سازمان مالیاتی فرم تبصره ماده ۱۰۰ را در پنل آن ها بارگزاری کرده باشد، می توانند نسبت به ارسال آن اقدام کنند.
همچنین برای عملکرد سال ۱۴۰۲ حد نصاب فرم تبصره ماده ۱۰۰ در مشاغل مشارکتی ۳۶ میلیارد تومان است؛ البته در مشاغل مشارکتی این توضیح لازم است که جمع درآمد شرکا نباید بیشتر از ۳۶ میلیارد تومان باشد و شرط دیگر آن این است که درآمد هر یک از شرکا نیز نباید بیشتر از ۱۸ میلیارد تومان باشد تا بتوانند فرم تبصره ماده ۱۰۰ را ارسال کنند.
در صورتی که هر یک از این حد نصاب ها رد شود و یا مبلغ آن تجاوز کند، مودی نمی تواند نسبت به ارسال فرم تبصره ماده ۱۰۰ اقدام کند و به دنبال آن ملزم به ارسال اظهارنامه مالیاتی خواهد بود.
تفاوت اظهارنامه مالیاتی و فرم تبصره ۱۰۰
صاحبان مشاغل بر اساس تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم، در صورتی که شرایط اعلام شده در قوانین و مقررات مالیاتی یا سایر قوانین مثل قانون بودجه را داشته باشند، به جای ارسال اظهارنامه مالیاتی، می توانند از فرم تبصره ماده ۱۰۰ این قانون استفاده کنند که در این صورت نیاز به تسلیم اظهارنامه مالیاتی ندارند و همان فرم تبصره ماده ۱۰۰ برای آن ها کفایت می کند.
در حالت عادی وقتی مودی اظهارنامه می فرستد، درآمد و هزینه خود را اعلام می کند و در نهایت سود یا زیان برای او نمایش داده می شود، اما در فرم تبصره ماده ۱۰۰ این طور نیست و با سود و زیان کاری ندارد، فقط می گوید جمع کل پولی که به حساب مودی واریز می شود و بر اساس نوع فعالیت او مالیات مربوطه پیشنهاد می شود. حال اگر مودی آن را قبول کند، تایید و اگر قبول نکند باید اظهارنامه ارسال کند و در غیر این صورت جریمه عدم تسلیم اظهارنامه به او تعلق می گیرد.
هر ساله سازمان مالیاتی دفترچه ای صادر می کند و در آن نسبت سود فعالیت انواع کسب و کارها را می گوید که دارای سه فایل نسبت سود فعالیت بازرگانی و تولیدی و خدماتی است.
همچنین جهت آشنایی کامل با اظهارنامه مالیاتی صاحبان مشاغل، آموزش ارسال اظهارنامه مالیاتی صاحبان مشاغل را دنبال کنید.
نکات مهم تبصره ۱۰۰ در سال ۱۴۰۳
لازم است بدانید اگر در پنل کاربری شخصی فرم تبصره ماده ۱۰۰ باز نشده است، سازمان مالیاتی بنا به دلایل مختلفی اجازه آن را به مودی نداده است و در این صورت حداکثر تا ۱۰ مرداد سال ۱۴۰۳ مودیان محترم می تواند منتظر بارگزاری آن باشند، اما اگر تا روز ۱۱ مرداد ماه این فرم برای شما باز نشد، باید نسبت به ارسال اظهارنامه مالیاتی اقدام کنید.
نحوه ارسال فرم تبصره ۱۰۰
برای ارسال فرم تبصره ماده ۱۰۰ همانند سایر امور مالیاتی از سامانه my.tax.gov.ir یا درگاه ملی خدمات الکترونیکی مالیاتی استفاده می شود.
اگر تا به حال نسبت به دریافت اطلاعات کاربری و ثبت نام در این سامانه اقدام نکردید، از گزینه دریافت اطلاعات کاربری استفاده کنید و در صورتی که قبلا نام کاربری و رمز عبور دریافت کردید و آن را فراموش کردید، گزینه فراموشی رمز عبور را بزنید و اگر می خواهید نسبت به تغییر شماره همراه خود اقدام کنید گزینه تغییر شماره همراه را استفاده کنید.
همچنین اگر کلیه اطلاعات را دارید می توانید نسبت به ورود به درگاه ملی خدمات الکترونیکی خود اقدام کنید و سپس گزینه ورود به خدمات ملی و اطلاعات مربوطه را وارد کنید. در نهایت کلمه عبور و تصویر امنیتی را زده و به این ترتیب و وارد درگاه ملی خدمات الکترونیکی خود می شوید …
اگر مایل هستید ادامه آموزش گفته شده را ببینید، از شما دعوت می شود در ادامه با ما همراه باشید.
رایگان!