رسیدگی به پروندهها در کمیسیونهای مالیاتی بدون اطاله انجام شود
رسیدگی به پروندهها در کمیسیونهای مالیاتی بدون اطاله انجام شود
در نشست تخصصی مشترک دادگستری کل استان فارس و اداره کل امور مالیاتی استان با مطرح شدن پیشنهاد تشکیل محاکم تخصصی رسیدگی به جرائم و تخلفات مالیاتی بر رسیدگی های به روز و بدون اطاله به پرونده های این حوزه تأکید شد.
رئیس کل دادگستری استان فارس در جمع قضات عضو و اعضای هیأت های حل اختلاف مالیاتی موضوع بند ۲ ماده ۲۴۴ قانون مالیات های مستقیم با بیان اینکه امروز عمده درآمد های کشور به لحاظ تحریم های ظالمانه از طریق مالیات تأمین می شود، گفت: دادگستری فارس در همه سطوح در راستای تحقق شعار سال و رونق اقتصادی مورد تأکید رهبر معظم انقلاب و کاهش مشکلات اقتصادی با دستگاههای اجرایی همکاری و تعامل دارد و یکی از نمونه های بارز آن همکاری با کمیسیون شبه قضایی هیأت های حل اختلاف مالیاتی استان در جهت تحقق عدالت مالیاتی است.
حجت الاسلام و المسلمین سید کاظم موسوی در این نشست مشترک با اشاره به مطرح شدن پیشنهاد تشکیل محاکم و شعب تخصصی رسیدگی به جرائم و تخلفات مالیاتی و پرونده های این حوزه گفت: رویکرد تخصصی کردن دادرسی ها و توجه به حوزه های ویژه که نیازمند اطلاعات تخصصی و به روز علمی دارد از جمله سیاست های دادگستری فارس در جهت اجرای سند تحول قوه قضائیه و کمک عملی به حل مشکلات جامعه در حوزه مالیات است.
وی ضمن اعلام آمادگی جهت برگزاری و مدیریت دوره های آموزشی تخصصی و همکاری با صاحب نظران این عرصه افزود: کلیه قضات و نمایندگان هیأت های حل اختلاف مالیاتی باید تحت آموزش های دوره ای و مستمر قرار گیرند چرا که تغییرات قانون و شیوه های گریز از پرداخت مالیات تغییرات عمده ای دارد و باید آشنایی و اِشراف علمی و تجربی مناسبی در این راستا ایجاد شود.
نماینده عالی قوه قضائیه در استان فارس در بخش دیگری از سخنان خود در این نشست تخصصی بر رسیدگی به موقع و اجرای احکام صادر شده در موعد قانونی مشخص و بدون اطاله تأکید کرد و افزود: رسیدگی به پرونده ها در کمیسیون های حل اختلااف مالیاتی استان باید بدون اطاله انجام شود چرا که تأخیر در استفای حقوق بیت المال به لحاظ وجود تورم بخشی از حقوق عمومی مردم را تضییع خواهد کرد.
حجت الاسلام و المسلمین موسوی همچنین خواستار آسیب شناسی و بررسی علل تأخیر در اجرای احکام صادره در کمیسیون های مالیاتی شد و تصریح کرد: در قالب نشست های کارگروه های تخصصی علل ها شناسایی و احصاء شود و با ارائه راهکارهای عملی و قانونی فرایند احقاق حقوق طرفین در دعاوی حل اختلاف مالیاتی به موقع و در اسرع وقت استیفا شود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: هدف نهایی دو مجموعه تحقق عدالت مالیاتی است که در این راستا ضمن مسئولیت پذیر ساختن برخی از اصناف با استفاده از ظرفیت های قانونی توجه به فعالان اقتصادی و تولید کنندگان را مد نظر قرار گیرد.
استفاده غیرقانونی از معافیتهای مالیاتی غیرواقعی از مهمترین گریزگاه مالیاتی است.
در ادامه، مدیرکل امور مالیاتی فارس نیز اظهار داشت: هم اکنون ایجاد شرکتهای صوری، صدور فاکتورهای جعلی، سوءاستفاده از کارت بازرگانی سایرین، استفاده غیرقانونی از معافیتهای مالیاتی و معاملات غیرواقعی در برخی صنوف، از مهمترین گریزگاههای مالیاتی محسوب می شوند.
حمیدرضا محمدابراهیمی، ضمن قدردانی از توجه رئیس کل دادگستری فارس و مجموعه قضایی استان جهت تحقق اهداف نظام مالیاتی اظهار داشت: هوشمند سازی نظام مالیاتی، اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان اولویت ویژه سازمان امور مالیاتی در راستای شفافیت اقتصادی و ایجاد عدالت مالیاتی می باشد.
وی اجرایی شدن قانون پایانههای فروشگاهی را گامی در جهت شفافیت روند مالیاتی دانست و گفت: اجرای این قانون در شناسایی مودیانی که پرونده مالیاتی نداشتند و اقدام به فرار مالیاتی می کردند کمک کرد.
مدیرکل امور مالیاتی فارس بیان کرد: قطعا هر یک از شهروندان و فعالان اقتصادی در صورت اطلاع دقیق از آثار مثبت اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و اینکه بخشی از مالیاتهایی که آنها پرداخت میکنند صرف عمران و توسعه امکانات و زیرساخت ها و توسعه خدمات میشود، همراهی بیشتر و بهتری در پرداخت مالیات خود خواهند داشت.
محمد ابراهیمی افزود: شهروندان باید بدانند که درآمدهای مالیاتی تاثیر مستقیم بر رفاه اجتماعی و بهبود شرایط زندگی آنها خواهد داشت.
وی افزود: بخش عمدهای از مالیات ارزش افزوده، به شهرداریها، دهیاریها و امور عشایر پرداخت و صرف تامین هزینههای اقدامات و پروژههای عمرانی میشود که تاثیر مستقیم بر بهبود کیفیت زندگی تک تک افراد جامعه دارد.
مدیر کل امور مالیاتی فارس ادامه داد: در سال گذشته ۱۴ هزار و ۳۰۰ میلیاردتومان درآمد مالیاتی در استان فارس وصول شده و علاوه بر آن ۳ هزار میلیاردتومان از محل مالیات ارزش افزوده به حساب شهرداریها و دهیاریها و همچنین امور عشایر استان پرداخت شده و یک هزار میلیارد تومان نیز به حساب وزارت بهداشت و درمان جهت اختصاص در حوزه سلامت واریز شده است.
محمدابراهیمی به اقدامات این اداره کل در مبارزه با فرار مالیاتی اشاره کرد و گفت: با اقدامات انجام شده بمنظور افزایش شفافیت و احقاق حق عموم مردم، شش هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال مالیات از محل مبارزه با فرار مالیاتی وصول شده است.
وی افزود: در این مدت ۳۲ هزار میلیارد ریال منابع درآمدی جدید شناسایی شد که تا کنون از پرداخت مالیات دور مانده بود.
او اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب پرداخت مالیات را یک فریضه و فرار مالیاتی را نیز یک جرم دانسته اند چرا که فرار مالیاتی به همگان ضرر می رساند.
محمدابراهیمی یادآور شد: سازمان امور مالیاتی برای مبارزه با فرار مالیاتی ادارهای تشکیل داده و با راهکارهای مختلف از جمله سامانه ۱۵۲۶ و سوت زنی این جرم را پیگیری میکند.
وی به حمایت و تعامل مؤثر دادگستری کل استان فارس با این اداره کل اشاره و افزود: در شرایط کنونی مجموعه حاکمیت نظام بر شفاف سازی و عدالت محوری ساختار مالیاتی تأکید دارند که در این زمینه یکی از مشکلات این اداره کل، فرار مالیاتی با سوءاستفاده از کارت بازرگانی می باشد که این موضوع در همکاری با دادگستری فارس در حال پیگیری است.
مدیرکل امور مالیاتی فارس بر استفاده از ظرفیت های موجود در اداره کل امور مالیاتی و دادگستری کل استان تاکید کرد و اظهار داشت: هم اکنون ایجاد شرکتهای صوری، صدور فاکتورهای جعلی، سوءاستفاده از کارت بازرگانی سایرین، استفاده غیرقانونی از معافیتهای مالیاتی و معاملات غیرواقعی در برخی صنوف، از مهمترین گریزگاههای مالیاتی محسوب می شوند که با گسترش همکاریهای بین دستگاهی، به ویژه حمایت دادگستری کل استان و تسریع در صدور آراء ، برخورد با این جرایم قاطع تر خواهد شد.
منبع: خبرگزاری فارس
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.