عدم صدور کد رهگیری مسکن نوعی فرار مالیاتی است
عدم صدور کد رهگیری مسکن نوعی فرار مالیاتی است
بازرس اداره کل راه و شهرسازی استان قم گفت: طبق ماده ۱۸ قانون جهش تولید مسکن صدور کد رهگیری، رایگان و الزامی است و عدم صدور آن مصداق فرار مالیاتی تلقی شده و مشمول اعمال قانون مالیاتی میشود.
کریم دلفانی امروز در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: بر اساس اعلام کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات کشور، تنظیم قرارداد صوری تحت هر شرایط جهت تعویض پلاک، اخذ تسهیلات بانکی، ثبتنام مدارس و غیره ممنوع و مصداق اخلال در شبکه توزیع است و متخلف به پلیس امنیت اقتصادی معرفی میشود.
وی افزود: اخذ بیعانه از طرفین توسط بنگاههای معاملات املاک ممنوع است و در تنظیم قرارداد نیاز به پرداخت بیعانه نیست.
دلفانی گفت: مطابق با اعلام این کارگروه، بنگاههای معاملات املاک درصورتیکه با کدملی افراد، قرارداد ثبت کند حق دریافت کمیسیون ندارد و در صورت دریافت جریمه میشوند.فقط هنگامی که با شناسه صنفی خودشان قرارداد را ثبت کنند مجاز به دریافت هزینه طبق تعرفه هستند.
وی تصریح کرد: طبق ماده ۵۳ قانون مالیاتهای مستقیم، مالکین در استان قم تا مجموع ۲۰۰ مترمربع زیربنای مفید از مالیاتبردرآمد ناشی از اجاره املاک معاف هستند و بابت ثبت ملک خود در سامانه اسکان و املاک کشور مشمول مالیات نمیشوند.
بازرس اداره کل راه و شهرسازی استان قم به الزامات رعایت قانون نظام صنفی توسط بنگاهها و مشاورین املاک اشاره کرد و گفت: داشتن نرخنامه مصوب و هوشمند و پروانه کسب و الصاق در معرض دید عموم، ثبت قرارداد در سامانه خودنویس و سامانه املاک و اسکان کشور، دریافت کمیسیون بر اساس نرخ مصوب و…از جمله موارد لازمالاجرا توسط این مشاورین است.
دلفانی در پایان عنوان کرد: طبق قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها درصورتی که بنگاههای معاملات املاک، تخلفات موضوع ماده ۱۷ قانون نظام صنفی را مرتکب بشوند، علاوه بر جریمه ۱۰ برابری، نسبت به صدور دستور توقف فعالیت صنفی و نصب تابلو با درج نوع تخلفات به مدت یک ماه اقدام میشود.
منبع: خبرگزاری فارس
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.