مالیات مشاغل و اصناف + نحوه محاسبه مالیات سال ۱۴۰۳
مالیات مشاغل و اصناف + نحوه محاسبه مالیات سال ۱۴۰۳
- نویسنده : حسابدانان
- سطح : عمومی
- پیش نیاز : مالیات چیست ؟
- مدت زمان مطالعه : ۱۲ دقیقه
فهرست مطالب :
۲ – صاحبان مشاغل چه کسانی هستند ؟
۴ – مالیات مشاغل چگونه محاسبه می گردد ؟
۵ – معافیت مالیاتی صاحبان مشاغل
۶ – نرخ مالیات اشخاص حقیقی + مثال
۷ – تکالیف مالیاتی صاحبان مشاغل چیست ؟
۸ – جرایم مالیاتی مربوط به صاحبان مشاغل
۹ – اگر سوالی درباره مالیات مشاغل و اصناف دارید، مشاوره مالیاتی کسب و کار خود را از ما بگیرید!
صاحبان مشاغل چه اشخاصی هستند ؟ آیا در قانون کلیه اشخاص حقیقی به عنوان صاحبین مشاغل شناخته می شوند ؟ آن ها سالیانه چند درصد از درآمد خود را باید به عنوان مالیات پرداخت کنند ؟ اگر شخصی چند شغل داشته باشد، آیا موظف به پرداخت مالیات برای همه ی آنهاست ؟ چه تکالیف قانونی بر عهده آنهاست ؟ و سوالات دیگری که در این زمینه می تواند مورد بحث باشد.
این سوالات دغدغه ی همیشگی بسیاری از صاحبین کسب و کار و کسبه و اصناف می باشد. در گذشته اصولا برخورد ممیزین مالیاتی با اصناف به این صورت بود که درصدی از مالیات سال های گذشته را افزایش می دادند و پرونده آن سال بسته میشد. اما در سال های اخیر اخذ مالیات از کسبه قانون مدار تر و بیشتر بر مبنای اسناد و مدارک و اطلاعات می باشد.
مالیات بر درآمد مشاغل یکی از پایه های اخذ مالیات در کشور می باشد که فصل چهارم از باب سوم قانون مالیات های مستقیم یعنی مواد قانونی ۹۳ الی ۱۰۴ به موضوع مالیات بر درآمد مشاغل پرداخته است.
یکی از اصلی ترین دغدغه های صاحبین کسب و کار تنظیم و ارسال اظهارنامه مالیاتی یا همان اظهارنامه عملکرد است. این موضوع از این جهت اهمیت دو چندان پیدا می کند که هر ساله ممکن است برخی رویه ها و قوانین و مقررات مربوط به ارسال اظهارنامه مالیاتی تغییر کند.
مالیات بر درآمد مشاغل یکی از اصلی ترین بخش های درآمدی هر کشور است. این مالیات از کسب و کار های مختلف دریافت میشود. تا سال ۱۳۹۴، قوانین مالیاتی بر اساس فعالیت کسب و کارها تعیین می شد، اما با انتشار آئیننامه اصلاحی ماده ۹۵ قانون مالیات مستقیم، مفهوم طبقه بندی مشاغل مالیاتی به وجود آمد و در حال حاضر مالیات بر درآمد مشاغل به شکلی عادلانه تر محاسبه می شود.
با وجود آنکه اصناف سهم ۶ درصدی از پرداخت مالیات در کشور دارند، اما تقریباً همه ساله سازمان امور مالیاتی حساب ویژه ای بر روی این مبالغ مالیات باز می کند و هر ساله شاهد اجرای قوانین به صورت جدی تر در ادارات امور مالیاتی هستیم.
در این مقاله از سایت حسابدانان سعی کرده ایم تا به صورت ساده و از ابتدا، مباحث مالیات بر درآمد صاحبین مشاغل را تشریح کرده و تا حدود زیادی پاسخ سوالات و ابهامات شما در زمینه اظهارنامه مالیاتی را بدهیم. تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
۱ – مالیات مشاغل چیست ؟
مالیات در ایران و همچنین در سراسر دنیا به عنوان بخشی از منبع مهم درآمدی دولت ها به شمار می رود.
مالیات انواع مختلفی دارد و در قوانین مالیات ایران، مالیات به دو دسته مالیات های مستقیم و غیر مستقیم تقسیم بندی میشود که هر کدام از آن ها نیز شامل مالیات های مختلفی هستند.
مالیات مشاغل را می توانیم زیر گروه مالیات های مستقیم معرفی کنیم. چرا که پرداخت کننده مالیات برای سازمان امور مالیاتی شناخته شده و قابل رهگیری است.
درآمدی که شخص حقیقی از طریق اشتغال به مشاغل یا به عناوین دیگر غیر از موارد مذکور در سایر فصل های قانون مالیاتهای مستقیم در ایران تحصیل کند، پس از کسر معافیت های مقرر در این قانون مشمول مالیات بر درآمد مشاغل میباشد.
نکته مهم این است که صاحبین مشاغل فقط می توانند اشخاص حقیقی باشند، نه کلیه اشخاص حقیقی!!
ممکن است خیلی از اشخاص حقیقی در اختیار یک شخص دیگر باشند که درآمد آن ها مشمول مالیات بر درآمد فصل مالیات حقوق می باشد. برخی از اشخاص حقیقی نیز دست به تاسیس یک شرکت یا موسسه زده اند، که آن هم شامل مالیات مشاغل نخواهد بود.
البته درآمد شرکت های مدنی ( اعم از اختیاری یا قهری ) و همچنین درآمد های ناشی از فعالیت های مضاربه در صورتی که عامل ( مضارب ) یا صاحب سرمایه شخص حقیقی باشد، تابع مقررات این فصل میباشد.
سوالی که اینجا مطرح می شود آن است که، مضاربه چیست ؟
مطابق ماده ۵۴۶ قانون مدنی : مضاربه عقدی است که به موجب آن احد متعاملین سرمایه می دهد با قید این که طرف دیگر با آن تجارت کرده و در سود آن شریک باشند. صاحب سرمایه، مالک و عامل، مضارب نامیده میشود. به زبان ساده تر می توان گفت در مضاربه طرف اول مبلغی را به عنوان سرمایه به طرف دوم می دهد تا در سودی که طرف دوم از طریق تجارت به دست میآورد، سهیم باشد. مطابق قانون در این صورت هم سودی که حاصل از این مشارکت باشد، مشمول مالیات بر درآمد مشاغل می باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره اظهارنامه مالیاتی مشاغل، مقاله اظهارنامه مالیات صاحبان مشاغل + آموزش تصویری ارسال اظهارنامه مالیاتی را مطالعه نمایید.
۲ – صاحبان مشاغل چه کسانی هستند ؟
در ابتدا باید به این موضوع بپردازیم که کدام یک از اشخاص حقیقی مشمول پرداخت مالیات هستند :
مطابق بند ۲ و ۳ اولین ماده قانون مالیات های مستقیم اشخاص زیر مشمول پرداخت مالیات می باشند :
۲ – هر شخص حقیقی ایرانی مقیم ایران نسبت به کلیه درآمد هایی که در ایران یا خارج از ایران تحصیل می نماید.
۳ – هر شخص حقیقی ایرانی مقیم خارج از ایران نسبت به کلیه درآمد هایی که در ایران تحصیل می کند.
صاحبان مشاغل به اشخاص حقیقی گفته می شود که دارای کسب و کار مستقل بوده و فعالیت اقتصادی خود را به عنوان شخص حقیقی و با نام خود انجام داده و برای فعالیت خود شرکت یا موسسه ای ثبت نکرده اند.
افرادی را تصور کنید که شغل آنها پزشکی، وکالت، فروش لوازم صوتی و تصویری، کارگاه های تولیدی و خدماتی، رستوران و کافی شاپ، سوپر مارکت و … یا حتی مجموعه هایی هستند که توسط شخص حقیقی اداره می شوند و اقدام به ثبت موسسه یا شرکت ننموده اند، این افراد در زمره صاحبان مشاغل قرار می گیرند.
۳ – گروه بندی صاحبان مشاغل :
قصد داریم به طور خلاصه گروه بندی مشاغل را مطابق آخرین تغییرات حضورتان ذکر کنیم :
تا قبل از سال ۱۳۹۴، دسته بندی مشاغل جهت پرداخت مالیات متعلقه بر مبنای صنف فعالیت آن ها بود و به سه دسته گروه الف، ب و ج تقسیم می شدند؛ اما پس از این سال، معیار گروه بندی مشاغل و مبنای درصد تعلق مالیات تغییر کرد. پس از ابلاغ آئیننامه اجرایی موضوع ماده ۹۵ اصلاحی قانون مالیات های مستقیم مصوب تیر ماه سال ۱۳۹۴ گروه بندی مشاغل مالیاتی، به منظور سهولت در تعیین تکالیف مالیاتی مودیان، سازمان امور مالیاتی اقدام به گروه بندی مالیاتی صاحبان کسب و کارها نمود. بر اساس این آئیننامه معیار گروه بندی مشاغل مالیاتی از صنف فعالیت به نوع و حجم فعالیت مشاغل تغییر کرد و به سه گروه اول، دوم و سوم تقسیم بندی شدند.
گروه اول :
مشمولین این گروه بر دو قسم هستند :
الف ) بر اساس نوع فعالیت :
اشخاص ذیل از لحاظ انجام تکالیف موضوع این آئیننامه جزو مودیان گروه اول محسوب می شوند :
۱ – کلیه وارد کنندگان و صادر کنندگان.
۲ – صاحبان کارخانه ها و واحدهای تولیدی و بهره برداران معادن دارای پروانه بهره برداری از وزارتخانه یا مراجع ذیربط.
۳ – صاحبان هتل های سه ستاره و بالاتر.
۴ – صاحبان بیمارستان ها، زایشگاه ها، درمانگاه ها، کلینیک های تخصصی.
۵ – صاحبان مشاغل صرافی.
۶ – صاحبان فروشگاه های زنجیره ای دارای مجوز فعالیت از وزارتخانه و یا مراجع ذی ربط.
۷ – صاحبان موسسات حسابرسی، حسابداری و دفترداری، خدمات مالی و ارائه دهندگان خدمات مدیریتی، مشاوره ای، انفورماتیک و طراحی سیستم.
۸ – صاحبان موسسات حمل و نقل موتوری، زمینی، دریایی و هوایی اعم از مسافری و یا باربری.
ب ) بر اساس حجم فعالیت :
سایر صاحبان مشاغل و حرفی که درآمد ابرازی ( فروش کالا یا فروش توأم کالا و ارائه خدمت ) براساس اظهارنامه مالیاتی عملکرد دو سال قبل، اظهارنامه تسلیمی خرداد ماه هر سال مبنای تعیین گروه بندی سال بعد از تسلیم اظهارنامه عملکرد میباشد، به عنوان مثال مبلغ فروش و سایر درآمد های مندرج در اظهارنامه مالیاتی عملکرد سال ۱۴۰۰ مبنای گروه بندی سال ۱۴۰۲ میباشد، یا آخرین درآمد قطعی شده ( فروش کالا یا فروش توأم کالا و ارائه خدمت ) آنها بیش از مبلغ سیصد میلیارد ریال معادل ( ۳۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ) تومان باشد. ( مشروط به ابلاغ برگ قطعی حداکثر تا پایان دی ماه سال قبل به شخص مودی یا نماینده قانونی وی )
مشاهده کنید : محصول رایگان پایانه های فروشگاهی
گروه دوم :
سایر صاحبان مشاغل و حرفی که درآمد ابرازی ( فروش کالا یا فروش توأم کالا و ارائه خدمت ) دو سال قبل آنها و یا آخرین درآمد قطعی شده آنها ( فروش کالا یا فروش توأم کالا و ارائه خدمت ) بیشتر از یکصد میلیارد ریال معادل ( ۱۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ) تومان و مساوی یا کمتر از مبلغ سیصد میلیارد ریال معادل ( ۳۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ) تومان باشد. ( مشروط به ابلاغ برگ قطعی حداکثر تا پایان دی ماه سال قبل به شخص مودی یا نماینده قانونی وی )
گروه سوم :
صاحبان مشاغلی که در گروه های اول و دوم قرار نمیگیرند، جزو گروه سوم محسوب می شوند. به این منظور که رقم درآمد آن ها کمتر از مبلغ ( ۱۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ) تومان باشد.
۴ – مالیات مشاغل چگونه محاسبه می گردد ؟
از قدیم همیشه این دغدغه برای صاحبان مشاغل وجود داشته که نحوه ی محاسبه مالیات کسب و کار من چگونه است ؟
اولین نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که مالیات از رقم درآمد مشمول مالیات اخذ می شود نه از میزان فروش!!
در قانون مالیات های مستقیم، یک فرمول کلی برای نحوه محاسبه مالیات در نظر گرفته شده است که مالیات مشاغل نیز از این قاعده پیروی می کند.
جهت محاسبه مالیات، اول باید به تعریف درآمد مشمول مالیات بپردازیم. درآمد مشمول مالیات مودیان موضوع این فصل، عبارت است از کل فروش کالا و خدمات به اضافه سایر درآمد های آنان که مشمول مالیات فصول دیگر شناخته نشده، پس از کسر هزینهها و استهلاکات مربوط، طبق مقررات فصل هزینه های قابل قبول و استهلاکات.
درآمد مشمول مالیات = ( فروش کالا + درآمد خدمات + سایر درآمدهای دیگر ) – ( هزینههای قابل قبول و استهلاکات + معافیت ها و مشوق ها ) * نرخ مالیات
یکی از نکات مهمی که در این فرمول وجود دارد هزینه های قابل قبول است که کاهنده مبلغ مالیات می باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص ارزش افزوده، پادکست فراخوان های مالیات بر ارزش افزوده را از اینجا گوش دهید.
۵ – معافیت مالیاتی صاحبان مشاغل :
معافیت همیشه یکی از جذاب ترین موضوعات مالیاتی بوده که قانون گذار برای صاحبین مشاغل نیز معافیتی را در نظر گرفته است. صاحبان مشاغل هر ساله بخشی از درآمد خود را معاف از پرداخت مالیات هستند.
این معافیت بر اساس ماده ۱۰۱ قانون مالیات های مستقیم و قانون بودجه سنواتی تعیین می گردد.
« درآمد سالانه مشمول مالیات مودیان موضوع این فصل که اظهارنامه مالیاتی خود را طبق مقررات این فصل در موعد مقرر تسلیم کرده اند تا میزان معافیت موضوع ماده ۸۴ این قانون از پرداخت مالیات معاف و مازاد آن به نرخ های مذکور در
ماده ۱۳۱ این قانون مشمول مالیات خواهد بود. »
اما همان طور که گفته شد رقم این معافیت هر ساله در قانون بودجه سنواتی تنظیم و ابلاغ می گردد.
میزان این معافیت برای سال ۱۴۰۱ مبلغ ( ۳۹۶,۰۰۰,۰۰۰ ) ریال و برای سال ۱۴۰۲ مبلغ ( ۴۷۵,۰۰۰,۰۰۰ ) ریال می باشد. ولی این معافیت برای سال ۱۴۰۳ از کلیه سال های گذشته متفاوت در نظر گرفته شده است.
در بند ( ح ) تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ ذکر گردیده است که میزان معافیت درآمد مشمول مالیات سالانه مالیات بر درآمد مشاغل موضوع ماده ۱۰۱ قانون مذکور به مبلغ ( ۱,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ) ریال تعیین میشود. در صورتی که صاحبان مشاغل از پایانه فروشگاهی موضوع ماده ۱ قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان با امکان درج مشخصات کالا و هویت خریدار استفاده کنند، معافیت مذکور مبلغ ( ۱,۴۴۰,۰۰۰,۰۰۰ ) ریال تعیین میشود.
چند نکته در باب معافیت ها :
۱ – اگر در یک شغلی رابطه ی شراکت بین شرکا برقرار باشد، تنها به دو نفر از شرکا معافیت تعلق می گیرد.
۲ – شرکایی که با هم رابطه زوجیت دارند، از لحاظ استفاده از معافیت، در حکم یک شریک تلقی و معافیت مقرر به زوج اعطا میگردد و معافیتی به زوجه تعلق نخواهد گرفت.
۳ – در صورتی که هر شخص حقیقی دارای بیش از یک واحد شغلی باشد، مجموع درآمد واحد های شغلی وی با کسر فقط یک معافیت محاسبه میگردد.
لازم به ذکر است که این معافیت مشروط به ارسال اظهارنامه مالیاتی و ارائه اسناد و مدارک فعالیت اقتصادی می باشد و برای مشاغل گروه اول علاوه بر دو شرط فوق، ارائه دفاتر قانونی نیز الزامی است. همچنین لازم به ذکر است که این معافیت از سود خالص صاحبان مشاغل کسر می گردد.
از ورکشاپ رایگان سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی دیدن فرمایید.
۶ – نرخ مالیات اشخاص حقیقی + مثال :
مالیات اشخاص حقیقی با توجه به نرخ های پلکانی مندرج در ماده ۱۳۱ قانون مالیات های مستقیم محاسبه می شود. این نرخ ها بر اساس درآمد مشمول مالیات ( یا همان سود خالص ) به ترتیب ۱۵، ۲۰ و ۲۵ درصد می باشند.
در این ماده از قانون نرخ مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی، به استثنای مواردی که طبق مقررات دارای نرخ جداگانه ای میباشد، به شرح زیر است :
۱ – تا میزان پانصد میلیون ( ۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ) ریال درآمد مشمول مالیات سالانه به نرخ پانزده درصد
۲ – نسبت به مازاد پانصد میلیون ( ۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ) ریال تا میزان یک میلیارد ( ۱,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ) ریال درآمد مشمول مالیات سالانه به نرخ بیست درصد
۳ – نسبت به مازاد یک میلیارد ( ۱,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ) ریال درآمد مشمول مالیات سالانه به نرخ بیست و پنج درصد
اما این نرخ ها در تاریخ ( ۲۳ / ۰۷ / ۱۴۰۱ ) و طی بخشنامه شماره ۴۱ / ۱۴۰۱ / ۲۰۰ تغییر پیدا کرد. به این گونه که عدد
( ۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ) ریال به عدد ( ۲,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ) ریال تغییر و همچنین عدد ( ۱,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ) ریال به عدد ( ۴,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ) ریال تغییر یافت. به این منظور که اگر درآمد مشمول مالیات شخص حقیقی تا دویست میلیون تومان باشد، در نرخ ۱۵ درصد ضرب میگردد. مازاد دویست میلیون تومان اولیه تا چهارصد میلیون تومان ضرب در نرخ ۲۰ درصد و درآمد مازاد نسبت به چهارصد میلیون تومان ضرب در نرخ ۲۵ درصد می گردد. برای اینکه به خوبی این موضوع بررسی شود به مثال پایین توجه فرمائید.
مثال : درآمد مشمول مالیات آقای کثیری، که صاحب یک مغازه لوازم الکتریکی می باشد، در سال ۱۴۰۳ پس از کسر کلیه معافیت ها معادل ( ۸,۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ) ریال می باشد. مالیات ایشان به نحوه ی زیر محاسبه میگردد :
۳۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال = ۱۵% * ۲,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال
۴۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال = ۲۰% * ۴,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال
۱,۱۲۵,۰۰۰,۰۰۰ ریال = ۲۵% * ۴,۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال
۱,۸۲۵,۰۰۰,۰۰۰ ریال = ۱,۱۲۵,۰۰۰,۰۰۰ + ۴۰۰,۰۰۰,۰۰۰ + ۳۰۰,۰۰۰,۰۰۰
با توجه به مثال فوق، متوجه شدیم که مبلغ مالیات آقای کثیری با درآمد هشتصد و پنجاه میلیون تومانی که معافیت ها نیز از آن کسر گردیده است، مبلغی معادل یکصد و هشتاد و دو میلیون و پانصد هزار تومان می شود.
۷ – تکالیف مالیاتی صاحبان مشاغل چیست ؟
تکالیف مالیاتی یعنی باید ها و نباید هایی که صاحبان مشاغل باید نسبت به رعایت آن ها اقدام نمایند، در غیر این صورت مشمول جرایم و مجازات های مالیاتی قرار می گیرند.
مهم ترین تکالیف مالیاتی صاحبان مشاغل عبارتند از :
۱ ) ثبت نام و تشکیل پرونده مالیاتی : همان طور که گفته شد، کلیه اشخاصی که دارای درآمد در ایران می باشند، موظف به پرداخت مالیات هستند. در نتیجه در زمان شروع فعالیت اقتصادی خود باید نسبت به ثبت نام و تشکیل پرونده مالیاتی خود اقدام نمایند.
ثبت نام و تشکیل پرونده مالیاتی صاحبان مشاغل از طریق درگاه ملی خدمات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی به نشانی www.my.tax.gov.ir صورت میگیرد.
۲ ) ارسال لیست مالیات حقوق :
تمامی پرداخت کنندگان حقوق بر اساس ماده ۸۶ قانون مالیات های مستقیم، موظف هستند مالیات حقوق مربوط به کارمندان خود را محاسبه و کسر و تا پایان ماه بعد در کنار تسلیم فهرستی متضمن نام و نشانی دریافت کنندگان حقوق و میزان آن به اداره امور مالیاتی تسلیم و مالیات مربوطه را پرداخت نمایند.
۳ ) تسلیم اظهارنامه مالیاتی :
ارسال اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر قانونی، حساس ترین تکلیف مالیاتی صاحبان مشاغل است. در صورتی که فعالیت در قالب شخصیت حقیقی ( صاحبان مشاغل ) باشد، موعد مقرر قانونی ارسال اظهارنامه مالیاتی آنان عبارت است از حداکثر تا پایان خرداد ماه سال بعد و در صورتی که فعالیت صاحبان مشاغل در قالب شخصیت حقوقی ( شرکت یا موسسه ) باشد، موعد مقرر قانونی ارسال اظهارنامه مالیاتی آنان حداکثر تا ۴ ماه پس از پایان سال مالی آن ها است.
در صورتی که فعالیت صاحبان مشاغل در قالب شخصیت حقیقی باشد، در صورت رعایت شروط سازمان مالیاتی، می توانند به جای اظهارنامه مالیاتی نسبت به فرم تبصره ماده ۱۰۰ اقدام نمایند.
۴ ) پلمب و تحریر دفاتر قانونی : مشاغل گروه اول از گروه بندی صاحبان مشاغل، موظف هستند قبل از شروع هر سال، دفاتر قانونی ( دفتر روزنامه و دفتر کل ) را تهیه و نسبت به تحریر آن اقدام نمایند.
۵ ) ارسال فهرست معاملات فصلی : ارسال گزارش معاملات فصلی صاحبان مشاغل نیز به گروه بندی آن ها بستگی دارد و در صورتی که جزو مشاغل گروه اول باشند، موظف به ارسال فهرست معاملات فصلی خود حداکثر تا یک ماه و نیم پس از پایان هر فصل می باشند.
۶ ) ثبت نام در سامانه مودیان و استفاده از پایانه فروشگاهی : تمامی خرده فروشی ها و واحد های صنفی که مستقیماً با مصرف کننده نهائی ارتباط دارند ( به موجب قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان )، علاوه بر عضویت در سامانه مؤدیان، موظف به استفاده از پایانه فروشگاهی می باشند.
۸ – جرایم مالیاتی مربوط به صاحبان مشاغل :
مهم ترین جرایم مالیاتی صاحبان مشاغل به شرح زیر می باشند :
الف ) جریمه عدم ثبت نام مالیاتی صاحبان مشاغل ظرف مدت ۴ ماه از شروع فعالیت = ۱۰ درصد مالیات متعلق + محرومیت از کلیه معافیت ها و مشوق های مالیاتی
ب ) جریمه عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی = ۳۰ درصد مالیات متعلق + محرومیت از کلیه معافیت ها و مشوق های مالیاتی
ج ) جریمه عدم پرداخت مالیات در موعد مقرر = ماهانه ۲ درصد مالیات متعلق
د ) جریمه عدم ارسال لیست مالیات حقوق = ۲ درصد حقوق پرداختی
ر ) جریمه عدم پرداخت مالیات حقوق = ۱۰ درصد + ماهانه ( ۵ / ۲ ) درصد مالیات متعلق
س ) جریمه عدم ارائه دفاتر قانونی = ۲۰ درصد مالیات متعلق
ط ) جریمه عدم ارسال فهرست معاملات فصلی = ۲ درصد معاملات ارسال نشده
ع ) جریمه عدم ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده = ۲ برابر مالیات بر ارزش افزوده متعلق
ک ) جریمه عدم ارسال صورتحساب الکترونیکی = ۱۰ درصد معاملات یا مبلغ ( ۲۰,۰۰۰,۰۰۰ ) ریال ( هر کدام که بیشتر باشد ) + ۹ درصد مبلغ اصل ( غیر قابل بخشودگی )
ل ) جریمه عدم استفاده از پایانه فروشگاهی = ۱۰ درصد معاملات یا مبلغ ( ۲۰,۰۰۰,۰۰۰ ) ریال ( هر کدام که بیشتر باشد ) + محرومیت از کلیه معافیت ها و مشوق های مالیاتی
۹ – سوالی درباره مالیات مشاغل و اصناف دارید، مشاوره مالیاتی کسب و کار خود را از ما بگیرید!
مشاوره مالیاتی، به عنوان یکی از حوزه های تخصصی موسسه حسابدانان میتواند شما را در جلوگیری از تعلق جرایم و مجازات های مالیاتی یاری نماید. پنل مشاوره مالی و مالیاتی ما آماده پاسخگویی به کلیه سوالات شما در حوزه حسابداری، مالیات، بیمه، قانون کار و مباحث مربوطه به صورت آنلاین و حضوری می باشد.
برای ورود به پنل مشاوره مالیاتی و پرسیدن سوالات خود اینجا کلیک کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.