فرم تبصره ماده ۱۰۰ مالیاتی چیست ؟ + آموزش تصویری ارسال فرم تبصره ماده ۱۰۰
فرم تبصره ماده ۱۰۰ مالیاتی چیست ؟ + آموزش تصویری ارسال فرم تبصره ماده ۱۰۰
- نویسنده : حسابدانان
- سطح : متوسط
- پیش نیاز : اظهارنامه مالیاتی صاحبان مشاغل
- مدت زمان مطالعه : ۱۵ دقیقه
- تاریخ انتشار:
- تاریخ به روزرسانی:
فهرست مطالب :
مقدمه
فرم تبصره ماده ۱۰۰ چیست ؟ چگونه باید فرم تبصره ماده ۱۰۰ ارسال کرد ؟ چه اشخاصی باید فرم تبصره ماده ۱۰۰ ارسال کنند؟ حد نصاب استفاده از فرم تبصره ماده ۱۰۰ چقدر است ؟ چرا باید فرم تبصره ماده ۱۰۰ ارسال کرد ؟
این سوالات دغدغه ی همیشگی بسیاری از صاحبین کسب و کار و کسبه و اصناف می باشد که هر ساله در خرداد ماه رنگ و بوی جدی تری به خود گرفته و اینکه استثناء در سال ۱۴۰۳ تا نیمه مرداد این دغدغه وجود دارد ، باعث می شود تا سوالات و ابهامات مالیاتی بسیاری در خصوص اظهارنامه برای مردم به خصوص صاحبین مشاغل به وجود بیاید.
در سال ۱۴۰۲ رقم وصول شده مالیات مشاغل ۶ درصدی از کل وصولی حدود ۵۱ هزار میلیارد تومان بود که در مجموع بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان مالیات توسط اصناف با بهرهگیری از مزایای تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم پرداخت شده است .
در این مقاله سعی کرده ایم با زبانی ساده مفهوم تبصره ماده ۱۰۰ و ضوابط آن را برای شما تشریح کنیم.
تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
۱ – معرفی صاحبان مشاغل
همانطور که در مقاله اظهارنامه مالیاتی صاحبان مشاغل ذکر شده است : صاحبین مشاغل به اشخاص حقیقی می گوییم که کسب و کار مستقلی دارند و فعالیت های خود را در قالب اصناف و کسبه و با نام واقعی خود انجام می دهند و برای کسب و کار خود موسسه و یا شرکت ثبت نکرده اند.
بسیاری از فروشگاه ها و مغازه هایی که در کوچه و خیابان می بینیم، کارگاه ها و کافی شاپ ها و رستوران ها و مراکز تفریحی صاحبان مشاغل هستند.
صاحبان مشاغل دارای مقررات مالی و مالیاتی مهم و تخصصی هستند که در قانون مالیات های مستقیم درباره این موضوعات صحبت شده است.
از مهم ترین مقررات مربوط به مالیات صاحبان مشاغل، اظهارنامه مالیاتی آن هاست.
طبق ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم صاحبان مشاغل موظفند اظهارنامه مالیاتی مربوط به درآمد خود را تا پایان خرداد ماه سال بعد به سازمان مالیاتی تسلیم نمایند و مالیات خود را تا همین زمان پرداخت کنند.
برای درک بهتر مقررات مالیاتی صاحبان مشاغل و مقررات مربوط به این موضوع، پادکست مالیات مشاغل و کسبه را بشنوید.
۲ – فرم تبصره ماده ۱۰۰ چیست ؟
طبق تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم، مشاغلی که میزان درآمد آن ها از عدد مشخصی کمتر باشد و در واقع مشاغل کوچک تلقی شوند، می توانند به جای ارسال اظهارنامه مالیاتی، فرمی که صرفا حاوی میزان فروش آن ها است را برای سازمان مالیاتی ارسال نمایند و مبلغ مالیات را به صورت توافقی محاسبه و پرداخت کنند.
همچنین در صورت ارسال فرم تبصره ماده ۱۰۰ دیگر پرونده مالیات بر درآمد شما مورد رسیدگی قرار نمی گیرد و اداره مالیات، مبغ مالیات توافق شده با مودی را قطعی تلقی کرده و مالیات دیگری از شما مطالبه نخواهد کرد.
در متن تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم آمده است :
« سازمان امور مالیاتی کشور میتواند برخی از مشاغل یا گروه هایی از آنان را که میزان فروش کالا و خدمات سالانه آنها حداکثر ده برابر معافیت موضوع ماده ۸۴ این قانون باشد از انجام بخشی از تکالیف از قبیل نگهداری اسناد و مدارک موضوع این قانون و ارائه اظهارنامه مالیاتی معاف کند و مالیات مؤدیان مذکور را به صورت مقطوع تعیین و وصول نماید. در مواردی که مؤدی کمتر از یک سال مالی به فعالیت اشتغال داشته باشد مالیات متعلق نسبت به مدت اشتغال محاسبه و وصول میشود.
حکم این تبصره مانع از رسیدگی به اظهارنامه های مالیاتی تسلیم شده در موعد مقرر نخواهد بود. »
همانطور که ملاحظه کردید در صورت مشمولیت استفاده از فرم تبصره ماده ۱۰۰ دیگر نیازی به ارسال اظهارنامه مالیاتی نیست و همچنین نیازی به نگهداری و ارائه اسناد و مدارک و دفاتر موضوع قانون مالیات های مستقیم وجود ندارد و پرونده مودی مورد رسیدگی قرار نمی گیرد.
البته مودیان مشمول این تبصره باید به این نکته توجه داشته باشند که در صورت این که این مودیان مشمول مالیات بر ارزش افزوده باشند باید همچنان اسناد و مدارک و دفاتر خود را نگهداری نمایند، چرا که ممکن است بر اساس قانون مالیات بر ارزش افزوده مشمول رسیدگی ارزش افزوده شوند.
پیشنهاد مشاهده : محصول رایگان صفر تا موفقیت در مالیات
۳ – نحوه محاسبه مالیات طبق فرم تبصره ماده ۱۰۰
حال که با مفهوم فرم تبصره ماده ۱۰۰ آشنا شده اید شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که نحوه ی محاسبه مالیات بر اساس فرم تبصره ماده ۱۰۰ به چه صورت است؟
مبلغ مالیات تعیین شده بر اساس فرم تبصره ماده ۱۰۰ به صورت مقطوع می باشد. به این معنا که میزان سود و زیان شما تاثیری در میزان مالیات نداشته و صرفا بر اساس میزان فروش و تراکنش های بانکی درآمدی شما مبلغ ثابتی به عنوان مالیات از طرف سازمان مالیات به شما پیشنهاد می گردد و در صورت میل و موافقت ان را تایید کرده و در غیر این صورت می توانید از ارسال تبصره ماده ۱۰۰ خودداری کرده و اظهارنامه مالیاتی خود را برای سازمان مالیاتی ارسال نمایید.
هر چند که جزییات نحوه محاسبه مالیات بر اساس فرم تبصره ماده ۱۰۰ از سوی سازمان مالیاتی اعلام عمومی نمی شود، اما قاعده کلی محاسبه آن بر اساس مقررات به شرح ذیل است :
مبلغ فروش کالا / خدمات * ضریب سود فعالیت = سود مشمول مالیات
سود مشمول مالیات – معافیت سالانه صاحبان مشاغل = ماخذ مالیاتی
ماخذ مالیاتی * نرخ مالیات صاحبان مشاغل = مبلغ مالیات
مالیات اشخاص حقیقی با توجه به نرخ های پلکانی مندرج در ماده ۱۳۱ قانون مالیات های مستقیم محاسبه می شود. این نرخ ها بر اساس درآمد مشمول مالیات( یا همان سود خالص ) به ترتیب ۱۵، ۲۰ و ۲۵ درصد می باشند.
در این ماده از قانون نرخ مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی به استثنای مواردی که طبق مقررات دارای نرخ جداگانهای میباشد به شرح زیر است:
۱-تا میزان پانصد میلیون ( ۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ) ریال درآمد مشمول مالیات سالانه به نرخ پانزده درصد
۲- نسبت به مازاد پانصد میلیون ( ۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ) ریال تا میزان یک میلیارد ( ۱,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ) ریال درآمد مشمول مالیات سالانه به نرخ بیست درصد
۳- نسبت به مازاد یک میلیارد ( ۱,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ) ریال درآمد مشمول مالیات سالانه به نرخ بیست و پنج درصد (۲۵%)
اما این نرخ ها در تاریخ ( ۲۳ / ۰۷ / ۱۴۰۱ ) و طی بخشنامه شماره: ۲۰۰/۱۴۰۱/۴۱ تغییر پیدا کرد. به این گونه که عدد ۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال به عدد ۲.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال تغییر و همچنین عدد ۱.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال به عدد ۴.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال تغییر یافت. به این منظور که اگر درآمد مشمول مالیات شخص حقیقی تا دویست میلیون تومان باشد در ضربدر نرخ ۱۵ درصد میگردد، مازاد دویست میلیون تومان اولیه تا چهارصد میلیون تومان ضربدر نرخ ۲۰ درصد و درآمد مازاد نسبت به چهارصد میلیون تومان ضربدر نرخ ۲۵ درصد می گردد. برای اینکه به خوبی این موضوع بررسی شود به مثال پایین توجه فرمائید.
برای مثال اگر شخصی که فروشگاه سوپر مارکت دارد و در سال ۱۴۰۲ مبلغ ۶۵/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال فروش داشته باشد و بر فرض ضریب سود فعالیت وی ۱۰ درصد باشد، مالیات او به شرح ذیل محاسبه میگردد :
سود مطابق ضریب فعالیت ۶.۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال = ۱۰% * ۶۵.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰
۶.۰۲۵.۰۰۰.۰۰۰ = ۴۷۵.۰۰۰.۰۰۰ – ۶.۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰
۳۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال = ۱۵% * ۲.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال
۴۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال = ۲۰% * ۴.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال
۵۰۶.۲۵۰.۰۰۰ ریال = ۲۵% * ۲.۰۲۵.۰۰۰.۰۰۰ ریال
۱.۲۰۶.۲۵۰.۰۰۰ ریال = ۵۰۶.۲۵۰.۰۰۰ + ۴۰۰.۰۰۰.۰۰۰ + ۳۰۰.۰۰۰.۰۰۰
لازم به ذکر است ضریب سود فعالیت برای کسب و کارهای مختلف و مشاغلی گوناگون دارای ضرایب و درصد های متفاوتی است که سالانه توسط سازمان امور مالیاتی کل کشور تعیین می شود. آخرین جدولی که سازمان منتشر کرده است برای سال ۱۴۰۱ می باشد که همچنان مبنای محاسبات برخی از حسابرسان مالیاتی قرار می گیرد.
برای اطلاع از ضریب سود فعالیت خود می توانید از طریق میز خدمت عملیات الکترونیک مالیاتی به نشانی http://www.intamedia.ir/ اقدام نمایید.
اگر علاقه مند به یادگیری جزییات بیشتری درباره نحوه محاسبه مالیات مشاغل دارید، می توانید مقاله حق تمبر چیست ؟ نحوه محاسبه مالیات حق تمبر سرمایه شرکت ها را مطالعه نمایید.
۴ – حد نصاب ارسال فرم تبصره ماده ۱۰۰
همانطور که در بخش های قبلی این مقاله ذکر شد، برای ارسال فرم تبصره ماده ۱۰۰ صاحبان مشاغل برای ارسال فرم تبصره ماده ۱۰۰ بایستی درآمدی کمتر از حد نصاب تعیین شده داشته باشند.
به عبارت دیگر این امکان فقط برای مشاغل کوچکی امکان پذیر است که درآمد آن ها از سقف مشخصی کمتر باشد.
اما این سقف درآمد چقدر است و چگونه تعیین می شود ؟
طبق تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم، صاحبان مشاغلی که درآمد آن ها از ده برابر معافیت ماده ۸۴ قانون مالیات های مستقیم کمتر باشد می توانند از این فرم استفاده کنند.
اما طبق قانون بودجه سال ۱۴۰۳ این حد نصاب برای عملکرد سال ۱۴۰۲ به صد و پنجاه برابر معافیت ماده ۸۴ افزایش پیدا کرده است.
معافیت موضوع ماده ۸۴ قانون مالیات های مستقیم در سال ۱۴۰۲ مبلغ ۱.۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال بوده است
به عبارت دیگر صاحبان مشاغلی که در سال ۱۴۰۲ درآمد آن ها تا مبلغ ۱۸۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال و کمتر از آن باشد می توانند از فرم تبصره ماده ۱۰۰ برای مالیات خود استفاده کنند.
البته شرط دیگری که برای این موضوع الزامیست مجوز ارسال این فرم توسط سازمان مالیاتی است، به این معنا که سازمان مالیاتی بر اساس اطلاعات پایگاه های اطلاعاتی خود به برخی از مودیان اجازه ارسال فرم تبصره ماده ۱۰۰ را داده و به برخی دیگر این اجازه را نداده است.
سازمان امور مالیاتی کشور با توجه به اطلاعات و سوابق موجود در پایگاه اطلاعاتی سازمان، مالیات مقطوع مشمولین تبصره ماده ۱۰۰ را تعیین و مراتب را طی فرمی در درگاه خدمات الکترونیکی سازمان به نشانی https://my.tax.gov.ir/ بارگذاری می نماید.
در صورتی که فروش و درآمد خالص تعیین و اعلام شده توسط سازمان امور مالیاتی کشور، کمتر از مبلغ فروش و درآمد خالص واقعی مودی باشد، مودی مکلف است میزان فروش واقعی خود را در سامانه درج نماید و مالیات مقطوع نیز در صورتی که فروش و درآمد خالص ابرازی مودی تا میزان حد نصاب مقرر حسب مورد باشد، بر مبنای فروش ابرازی تعیین خواهد شد.
پس اگر داوطلب ارسال فرم تبصره ماده ۱۰۰ هستید علاوه بر این که باید درآمدی کمتر از هجده میلیارد تومان داشته باشید، باید شانس این را داشته باشید تا سازمان مالیاتی فرم تبصره ماده ۱۰۰ را در دسترس شما قرار داده باشد. طی دستورالعمل شماره: ۲۰۰/۱۱۲۳۷/د مورخ تاریخ: ( ۱۴۰۳/۰۲/۲۵ ) که توسط سازمان منتشر شده است اگر تا پایان روز ۱۰ مرداد ماه سال ۱۴۰۳ این فرم برای صاحبین مشاغل بارگذاری نشد ، مودیان میبایستی اقدام به ارسال اظهارنامه مالیاتی کنند.
خبر خوب این که : مالیات مقطوع تعیین شده توسط این فرم قطعی است و در صورت عدم پذیرش فرم بارگذاری شده و مالیات مقطوع تعیین شده توسط مودی، مودی مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی حداکثر تا تاریخ ( ۱۴۰۳/۰۵/۱۵ ) می باشد.
پیشنهاد مشاهده : پادکست مالیات تراکنش های بانکی
۵ – موارد غیر مجاز ارسال فرم تبصره ماده ۱۰۰
صاحبان مشاغل زیر مشمول تعیین مالیات مقطوع از طریق تسلیم فرم تبصره ماده ۱۰۰ نمی باشند. این مودیان در اجرای مقررات ماده ۱۰۰ قانون م.م مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی ( از طریق تایید یا تکمیل اظهارنامه پیش فرض و تسلیم آن یا تسلیم اظهارنامه مالیاتی با تکمیل فرم اظهارنامه مالیاتی حسب مقررات قانونی مربوطه ) می باشند.
۱-۱ مودیانی که میزان فروش کالا و ارائه خدمات آن ها در سال ۱۴۰۲ بیش از مبلغ ۱۸۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال بوده است.
۲-۱ در پرونده های مشارکت مدنی، چنانچه سهم درآمد یا فروش حداقل یکی از شرکاء، بیش از مبلغ ۱۸۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال باشد و یا مجموع درآمد مشارکت بیش از مبلغ ۳۶۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال باشد.
۳-۱ مودیانی که تا تاریخ ( ۱۴۰۳/۰۵/۱۰) برای آنها فرم تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم بارگذاری نشده است.
همچنین اگر تا تاریخ فوق فرم بارگذاری نگردید حکم فوق مانع از بارگذاری فرم تبصره مذکور با درخواست مودیان محترم یا اتاق های اصناف و یا تشکل های حرفه ای ذیربط آنها بعد از تاریخ مذکور نخواهد بود.
کلیه صاحبان حِرف و مشاغل پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی و داروخانه ها و دامپزشکی و فروشندگان تجهیزات پزشکی که پروانه کار آنها توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و یا سازمان نظام پزشکی ایران صادر می شود و کلیه اشخاص شاغل در کسب و کارهای حقوقی اعم از وکالت و مشاوره حقوقی و خانواده، مکلفند از پایانه فروشگاهی استفاده کنند. این دسته که مکلف به استفاده از پایانه های فروشگاهی بوده و بر اساس گزارش واصله در سامانه گزارش های مردمی فرار مالیاتی و بازدید بعمل آمده، تخلف آن ها از حکم مذکور تأیید شده است، مشمول این دستورالعمل و استفاده از فرم تبصره ماده ۱۰۰ نمی باشند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره مالیات ها مقاله مالیات تراکنش های بانکی را مطالعه کنید.
۶ – نکات مهم مربوط به فرم تبصره ماده ۱۰۰
در این قسمت تصمیم داریم تا ۴ نکته مهم در خصوص ارسال فرم تبصره ماده ۱۰۰ را برای شما تشریح کنیم.
۱ ) نکته اول :
اگر در سال گذشته نتیجه فعالیت شما زیان بوده است و این زیان شما به وسیله اسناد و مدارک موجود قابل اثبات است، میتوانید فرم تبصره ماده ۱۰۰ ارسال نکرده و اظهارنامه مالیاتی ارسال نمایید تا نیازی به پرداخت مالیات نداشته باشید.
همچنین اگر در طول سال گذشته هزینه های درمانی برای خود، فرزندان،همسر، پدر و مادر و خواهر و برادر خود داشته اید و یا هزینه ای برای حق بیمه های عمر و درمان و زندگی پرداخت کرده اید و درخواست کسر این هزینه ها از درآمد خود را دارید برای اعمال آن باید اظهارنامه مالیاتی ارسال کنید و از ارسال فرم تبصره ماده ۱۰۰ خودداری نمایید.
همچنین اگر به دلیل وقوع حوادث غیر مترقبه مثل : سیل، زلزله، آتش سوزی و . . . متحمل ضرر و زیان شده اید نیز همانند قسمت قبلی بایستی اظهارنامه مالیاتی ارسال نمایید.
در نهایت اگر مبلغی را به جهت تعمیر، تجهیز، احداث و یا تکمیل مدارس،دانشگاهها، مراکز آموزش عالی و مراکز بهداشتی و درمانی و یا اردوگاههای تربیتی و آسایشگاهها و مراکز بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی ( ره ) و جمعیت هلال احمر و کتابخانه و مراکز فرهنگی و هنری ( دولتی ) پرداخت کرده اید و درخواست کسر این مبالغ از درآمد مشمول مالیات خود هستید بایستی از ارسال فرم تبصره ماده ۱۰۰ اجتناب کرده و به جهت کسر این مبالغ از درآمد مشمول مالیات خود نسبت به ارسال اظهارنامه مالیاتی اقدام کنید.
۲ ) نکته دوم :
در صورتی که نسبت به فرم تبصره ماده ۱۰۰ اقدام نمایید و پس از آن به موجب اسناد و مدارک اثبات گردد که درآمد شما بیشتر از مبلغ اعلام شده در فرم تبصره ماده ۱۰۰ بوده است به شرح ذیل عمل خواهد شد.
-در صورتی که بیش از حد نصاب های مذکور (مبالغ ۱۸۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ یا 360,000,000,000 ریال) حسب مورد باشد، مودی مذکور مشمول مفاد تبصره ماده (۱۰۰) قانون مالیات های مستقیم نبوده و علاوه بر محاسبه و مطالبه مالیات بر اساس مقررات ماده (۹۷) آن قانون، مشمول جرائم متعلقه از جمله جریمه عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر قانونی و همچنین عدم امکان استفاده از کلیه معافیت ها و نرخ صفر، از جمله معافیت موضوع ماده ۱۰۱ قانون مالیات های مستقیم خواهد شد.
-در صورتی که کمتر از حد نصاب فوق و مبلغ ما به التفاوت نیز بیش از پانزده درصد (۱۵%) باشد، مالیات ما به التفاوت با رعایت مقررات مطالبه خواهد شد. ما به التفاوت مالیات مطالبه شده در اجرای این بند از دستورالعمل، مشمول جریمه موضوع ماده ۱۹۲ قانون مالیات های مستقیم نخواهد شد.
الف – جریمه عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر قانونی به میزان ۳۰ درصد مالیات متعلقه ( این جریمه غیر قابل بخشودگی است )
ب – عدم امکان استفاده از کلیه معافیت ها، مشوق ها و نرخ صفر مالیاتی از جمله معافیت ۴۷۵.۰۰.۰۰۰ ریالی ماده ۱۰۱ ق.م.م.
-درخصوص صاحبان مشاغلی که بخشی از وجوه واریزی به حساب های بانکی آنها از طریق دستگاه های کارتخوان (pos) یا سایر ابزارهای پرداخت، درآمد آنها نمی باشد (از جمله نمایشگاه های اتومبیل و بنگاه های معاملات املاک)، این موضوع در تعیین مالیات مقطوع آنها لحاظ خواهد شد.
۳ ) نکته سوم :
قبل از ارسال فرم تبصره ماده ۱۰۰ حتما اینتا کد ( ضریب سود فعالیت) خود را کنترل کنید.
چنانچه حسب اسناد و مدارک بدست آمده یا بررسی های انجام شده، مشخص شود موضوع فعالیت مودی در سامانه ثبت نام (اینتاکد یک یا چند فعالیت) که مبنای تعیین مالیات مقطوع قرار گرفته است، با موضوع فعالیت واقعی مودی در آن سال مغایرت دارد، ما به التفاوت مالیات مقطوع با رعایت نصاب مذکور در جزء (۲-۴) این دستورالعمل، محاسبه شده و از طریق صدور برگ قطعی در درگاه الکترونیکی سازمان به مودی اعلام خواهد شد. این حکم مانع از رسیدگی به اعتراض مودی برابر مقررات قانون مالیات های مستقیم نخواهد بود.
۴ ) نکته چهارم :
مهلت پرداخت مالیات تعیین شده فرم تبصره ماده ۱۰۰ تا تاریخ ( ۱۴۰۳/۰۵/۱۵) می باشد. صاحبان مشاغلی که امکان پرداخت مالیات مقطوع را به صورت یک جا تا تاریخ مذکور نداشته باشند; به شرح زیر می توانند نسبت به تقسیط و پرداخت مالیات مربوطه اقدام نمایند.
۱ – در صورتی که مودی در هنگام درخواست تقسیط، دارای بدهی قبلی بابت عملکرد سال های قبل همین پرونده مالیاتی نباشد; مالیات مقطوع و یا مالیات ابرازی حسب مورد به مدت ۹ ماه (۱۰ قسط مساوی) قابل تقسیط می باشد.
مفاد این بند در مورد مودیان دارای بدهی سال های قبل همین پرونده مالیاتی، چنانچه نسبت به ترتیب پرداخت بدهی های مربوط از طریق چک الکترونیک با رعایت مقررات ماده ۱۶۷ قانون مالیات های مستقیم، حداکثر به مدت ۶ ماه (۷ قسط مساوی) اقدام نمایند، نیز جاری است.
۲ – در صورتی که مودی در هنگام درخواست تقسیط، دارای بدهی قبلی بابت مالیات عملکردهای قبلی همین پرونده مالیاتی نباشد; یا نسبت به ترتیب پرداخت بدهی خود از طریق چک الکترونیکی اقدام نماید، در صورت ترتیب پرداخت مالیات مقطوع حسب مورد از طریق چک الکترونیک، مالیات متعلقه به مدت ۱۴ ماه (۱۵ قسط مساوی) تقسیط می گردد.
۳ – در صورتی که مودی در هنگام درخواست تقسیط دارای بدهی بابت عملکردهای قبلی همین پرونده مالیاتی باشد; حداکثر امکان تقسیط مالیات مقطوع به مدت ۴ ماه (۵ قسط مساوی) خواهد داشت.
البته در این صورت جریمه ای معادل ۲/۵ ٪ ماهیانه بابت عدم پرداخت مالیات در موعد مقرر تعلق خواهد گرفت که قابل بخشودگی می باشد.
۵ ) نکته پنجم :
در خصوص مالیات پزشکان خاطر نشان می گردد :
میزان مالیات مقطوع پزشکانی که در عملکرد سال ۱۴۰۲ مشمول حکم جزء (۱) بند (ط) تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور بوده اند، معادل مالیات تعیین شده مطابق این دستورالعمل یا مالیات مکسوره آن ها، هر کدام که بیشتر باشد، تعیین می شود.
۶) نکته ششم :
در سال ۱۴۰۳ سازمان امور مالیاتی شرایطی را جهت محاسبه هزینه اجاره مودیان فراهم آورده است و این مبلغ را از مبلغ مالیات آنان کسر می نماید :
در خصوص مودیانی که در املاک استیجاری فعالیت شغلی می نمایند، هزینه های اجاری به شرط احراز در محاسبه مالیات مقطوع موثر خواهد بود.
در بند فوق کلمه ی به شرط احراز آورده شده است که منوط به تائید موجر و تسلیم اظهارنامه مستغلات توسط موجر می باشد.
۷ – فیلم آموزش ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده
در پایان مقاله فرم تبصره ماده ۱۰۰ می توانید فیلم آموزش نحوه ارسال فرم تبصره ماده ۱۰۰ را با تدریس آقای سید علی سرحدی مشاهده و دانلود کنید.
۸ – سوالی درباره فرم تبصره ماده ۱۰۰ دارید، از حسابدانان بپرسید!
پنل مشاوره حسابدانان، به عنوان اولین پنل مشاوره مالی و مالیاتی در ایران آماده پاسخگویی به کلیه سوالات شما در حوزه حسابداری، مالیات ، بیمه ، قانون کار و مباحث مربوطه می باشد.
شما عزیزان می توانید سوالات خود را به صورت متنی، صوتی و تصویری مطرح نمایید و ظرف ۲۴ ساعت پاسخ آن را دریافت کنید. برای ورود اینجا کلیک کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.