شرکت های معتمد ارائه کننده خدمات مالیاتی
شرکت های معتمد ارائه کننده خدمات مالیاتی
- نویسنده : سید علی سرحدی
- سطح : مقدماتی
- پیش نیاز : مقاله مالیات چیست
- مدت زمان مطالعه : ۵ دقیقه
- ۱۴۰۱/۰۹/۲۳

یادداشت شرکت های معتمد ارائه کننده خدمات مالیاتی بخشی از مقاله مرجع همه چیز درباره سامانه مودیان وپایانه های فروشگاهی می باشد. برای مطالعه کامل همه چیز درباره سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی چیست اینجا کلیک کنید
فهرست مطالب :
۱ – شرکت های معتمد ارائه کننده خدمات مالیاتی
شرکت معتمد ارائه کننده خدمات مالیاتی اشخاص حقوقی دارای پروانه هستند که حسب ضوابط و دستورالعمل های ابلاغی سازمان، نسبت به ارائه مشاوره و آموزش های لازم به مؤدیان، نصب و پشتیبانی تجهیزات موردنیاز برای ارائه خدمات مالیاتی از قبیل خدمات مربوط به صدور صورتحساب الکترونیکی و سایر امور غیرحاکمیتی ( به تشخیص سازمان ) با سازمان مالیاتی همکاری می کنند.
سازمان مالیاتی با همکاری اتاق اصناف ایران مکلف است نسبت به آموزش، توانمند سازی و مشاوره به اشخاص مشمول اقدام کند. کارگروهی مرکب از نمایندگان سازمان، اتاق اصناف ایران و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در هر استان تشکیل میشود.
کارگروه مذکور موظف است که به صورت سالانه درخواست مؤدیانی که اظهار به عدم توانایی در استفاده از پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان را دارند، بررسی کند و در صورتی که این کارگروه با درنظرگرفتن شرایط مؤدی نظیر ویژگیهای جسمی، منطقه جغرافیایی، سابقه مالیاتی و زیرساخت ها و امکانات سخت افزاری و نرم افزاری، تشخیص به ناتوانی و یا توانایی کمتر وی در استفاده از پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان را دهد، شرکت های معتمد ارائه دهنده خدمات مالیاتی موظف خواهند بود نسبت به آموزش، توانمند سازی، نصب و راه اندازی پایانه فروشگاهی و سامانه مؤدیان برای این دسته از مؤدیان اقدام کنند، به نحوی که مسئولیت و جریمه های عدم صدور صورتحساب الکترونیکی از طریق سامانه مؤدیان به نیابت از این قبیل مؤدیان برعهده شرکت های معتمد مورد اعتماد خدمات مالیاتی خواهد بود. این مسئولیت و جریمه های موضوع این قانون، شامل مواردی که عدم صدور صورتحساب الکترونیکی ناشی از کتمان درآمد توسط مؤدی می باشد، نخواهد بود.
مؤدیان مذکور مکلفند کارمزد ( تعرفه ) استفاده از خدمات شرکت های معتمد ارائه دهنده خدمات مالیاتی که مطابق با ترتیبات ماده ۲۶ این قانون تعیین میشود را پرداخت نمایند.
همچنین طبق ماده ۲۶ قانون پایانه های فروسگاهی و سامانه مودیان :
سازمان می تواند جهت حصول اطمینان از عملکرد صحیح مؤدیان در خصوص صدور صورتحساب الکترونیکی و ثبت دقیق معاملات در سامانه مؤدیان، اطمینان از انجام تکالیف قانونی توسط مؤدیان، ارائه آموزش و مشاوره های فنی و غیرمالیاتی به مؤدیان، پشتیبانی و استاندارد سازی تجهیزات مورد استفاده مؤدیان و دریافت استعلام های موردنیاز، از جمله گزارش های الکترونیکی پرداخت، از خدمات شرکت های ایرانی معتمد ارائه کننده خدمات مالیاتی استفاده کند. شرایط، نحوه انتخاب، چگونگی ارتباط با سازمان و مؤدیان، تعیین تعرفه ها و سایر مقررات مربوط به شرکت های ایرانی معتمد ارائه کننده خدمات مالیاتی، براساس قوانین مربوطه به موجب آییننامهای است که ظرف مدت شش ماه از لازم الاجراء شدن این قانون توسط کارگروه راهبری سامانه مؤدیان تهیه می شود و به تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی میرسد. نظارت بر حسن اجرای این قانون برعهده کارگروه یادشده بوده و کارگروه مزبور موظف است هر شش ماه گزارش عملکرد سازمان را در این خصوص به کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ارائه کند.
مجموعه خدماتی است که با رعایت مصوبات کارگروه راهبری سامانه مودیان و مرکز تنظیم مقررات توسط شرکت معتمد ارائه خواهد شد، شامل:
۱ – نصب، راهاندازی، پیکربندی، ارائه پشتیبانی و تامین تجهیزات مورد نیاز صدور صورتحساب الکترونیکی
۲ – صدور، نگهداری، جمعآوری و ارسال اطلاعات صورتحسابهای الکترونیکی
۳ – تامین امنیت و زیرساخت مورد نیاز جمعآوری و ارسال اطلاعات صورتحسابهای الکترونیکی
۴ – انجام استعلامهای مورد نیاز
۵ – آموزشهای لازم به مودیان به منظور توانمندسازی ایشان برای اجرای قانون
۶ – ارائه مشاورههای فنی و غیر مالیاتی به مودیان
۷ – سایر امور غیر حاکمیتی به تشخیص سازمان
۲ – فهرست شرکت های معتمد
شرکت های معتمد برای اخذ مجوز باید شرایط بسیار مخصوصی را داشته باشند که این شروط در آئین نامه اجرایی ماده ۲۶ قانون پایانه های فرشگاه و سامانه مودیان ذکر شده است .
در حال حاضر ۳ شرکت ایرانی موفق به اخذ این مجوز شده اند که فهرست آن ها به شرح جدول ذیل است :

دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.